Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Galeria d'imatges

(Monestir de les Avellanes) Aquest dimarts s'instal·la la campana restaurada de Millà al Monestir de les Avellanes i el proper dissabte 8 d’octubre a la tarda se celebrarà la festa del nou repic de la campana. Serà una celebració que serà un homenatge als veïns de Millà i a tots els pobles deshabitats de Catalunya.

La ubicació d'aquesta peça restaurada, a la cara nord del campanar del monestir, està carregada de simbolisme. Serà la campana que es vegi venint de la Vall d’Àger, on hi ha el poble de Millà.

El poble de Millà, a La Noguera, avui deshabitat, cedeix la campana de l’església al Monestir de les Avellanes. Ja feia temps que la campana de l’església de Millà estava guardada en un magatzem. Els antics veïns del poble la van salvar just quan estava a punt de caure, degut al mal estat de l’església.

Arran de les obres al claustre romànic del Monestir de les Avellanes, amb les quals també s’ha renovat l’accés al campanar, va sorgir la proposta d’acollir la campana de Millà perquè aquesta tornés a tocar.

El mes de maig les diferents parts implicades van acceptar la proposta, que es va materialitzar amb un acord de cessió, amb el compromís que el Monestir de les Avellanes restauraria, conservaria i faria sonar de nou la campana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.