Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 6/11/2011

(Jordi Llisterri –CR) En l’Angelus d’aquest diumenge al matí Benet XVI ha recordat l’aniversari de la consagració de la Basílica de la Sagrada Família. En la salutació habitual al final de l’Angelus ha recordat que “demà fa un any, a Barcelona, vaig tenir l'alegria de dedicar la Basílica de la Sagrada Família, admirable suma de tècnica, bellesa i fe, que va concebre el servent de Déu Antoni Gaudí, genial arquitecte”. Després d’aquestes paraules dins de les salutacions en castellà, ha afegit un “Bon diumenge” en català.

Tot i que és habitual que aquestes salutacions al peregrins de la Plaça Sant Pere es facin en les llengües majoritàries, Benet XVI acostuma a afegir alguna frase o salutació en català quan es refereix a algun esdeveniment vinculat a Catalunya. Així s’ha fet en algunes beatificacions o pelegrinatges organitzats des de Catalunya. A aquests gestos se suma a la important presència que va tenir el català en la cerimònia de consagració de la Sagrada Família d’ara fa un any presidida pel papa.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.