Vés al contingut

Mira, soc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva, i soparé amb ell i ell amb mi.

(Apocalipsi 3, 20.)

1.- Mira, soc a la porta i truco.

Imaginar. Durant la nit. La casa tancada. Una persona amiga, potser una estimada o un estimat, ens desperta la seva veu, el truc a la nostra porta. Possiblement som i hem estat a la nit, a les fosques. Tenim ganes de trobar-lo novament. És Ell mateix que ens truca, és la seva Veu.

Qui és. És Déu, el nostre Déu, que en Jesús s’ha apropat a la nostra vida i ara vol entrar-hi de nou. El Senyor que és ben a prop de nosaltres. Mai podem escapar de la seva presència. (Salm 139). Hi és en nosaltres (Filipenses 4,4-9). Més encara som temples seus

Fer memòria. No és el primer cop que hem sentit aquest truc. Jesús moltes vegades a la vida ens ha cridat. Fem-ne memòria ara, sentim-nos profundament agraïts. Pensem que ens ha passat que avui torni a trucar. És un Déu fidel, sorprenent.

2.- Si algú escolta la meva veu i obre la porta.

Escoltar la veu. Notable tradició bíblica; Escolta Israel, el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l’Únic.. Estar atent, ( Deuteronomi 4,9)

Unes condicions per un bon escoltar. Silenci interior, sobre tot dels neguits. Receptivitat. Déu és el nostre amor, ganes de retrobament.

3.- Entraré a casa seva, i soparé amb ell i ell amb mi.

Un Déu profundament respectuós. Com al Pare del fill perdut, que l’esperava a la porta. No vol tenir esclaus, robots, sinó amics. Mereix entrar, si al cap i a la fi és el Nostre Creador i Senyor. Pensament: com ens hem de respectar entre nosaltres!.

El Senyor quan entra. Entra la Llum, entra la Vida, entra l’Amor. La casa resta transformada. Ell ho és tot per a nosaltres. Saluda, ens abraça, ens mira i en la mirada hi ha el perdó.

El sopar. Ell amb mi, i jo amb Ell. Molts més que les paraules. Regnat de Déu. Convit de noces. Aliment, Eucaristia, unió i una nova vida compartida.

Deixem al cor que ens parli d’aquest sopar.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.