Vés al contingut

Fins ara, l’escàndol de la línia informativa i de tertúlies de 13TV, la cadena de televisió propietat de la Conferència Episcopal Espanyola, suscitava protestes des de Catalunya i alguna veu aïllada de l’Estat espanyol. Per exemple, l’arquebisbe Santiago Agrelo de Tànger, que va qualificar d’antievangèlic el tractament dels incidents a la frontera de Melilla. També, amb molta discreció, d’altra banda lògica, entitats catòliques que treballen en el camp social han fet arribar el seu malestar sense fer soroll.

Ara, però, un centenar de capellans de l’arxidiòcesi de Madrid, agrupats en el Foro “Curas de Madrid”, han fet pública una carta oberta a l’arquebisbe Carlos Osoro en què fan un balanç de la seva actuació des del nomenament. Sense pèls a la llengua, els capellans madrilenys denuncien que en la cadena 13TV i la cadena COPE continuen sent “refugi i altaveus dels sectors més reaccionaris de la nostra societat”. Els signants d’aquesta carta oberta posen el dit a la llaga a l’afirmar que “en moltes tertúlies s’escolten opinions ofensives envers les persones que viuen, no per voluntat pròpia, als marges de la societat. Se les menysprea i ridiculitza”. Després d’aquesta denúncia, com podrà justificar l’home fort de les finances de la Conferència Episcopal Espanyola, Fernando Giménez Barriocanal, que la partida pressupostària dedicada a eixugar el creient dèficit de 13TV correspongui a ’”activitats pastorals estratègiques”?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.