Vés al contingut
Per Jordi Llisterri i Boix .

En una entrevista en el diari La Verdad de Múrcia, el cardenal Ricard Maria Carles explica que ha estat un dels pocs a tenir el privilegi de sopar tot sol amb Joan Pau II, el 1991 just després de ser nomenat arquebisbe de Barcelona. No consta que sigui un privilegi papal gaire freqüent i Carles ho ha explicat en motiu del congrés a Múrcia sobre Joan Pau II.

Carles explica que “quan em va enviar a Barcelona Joan Pau II va tenir la delicadesa de convidar-me a sopar tot sol abans que prengués possessió, la qual cosa em va fer molt de bé, sabia moltes coses que jo no coneixia i jo també sabia coses que ell no sabia... Sobretot aquesta cordialitat de sentir-te acollit quan m’enviava a un lloc que sabia que no era fàcil... Potser un altre papa no ho hagués fet.” Més endavant també afirma que el papa “va tenir el detall, al cap del temps d'estar jo a Barcelona, d’escriure'm una carta personal en la que deia que estava d'acord amb el que jo estava fent i que acceptava la línia que havia pres en la diòcesi”.

La sorpresa està en aquest seguiment tant directe i íntim de Joan Pau II sobre la diòcesis de Barcelona que probablement indica que encara no està tot explicat de l’arribada i de la sortida del cardenal Carles a Barcelona. I sobre la "línia" que havia de prendre la diòcesis, perquè durant el mandat de Carles de línies almenys n'hi va haver tres en tres etapes ben diferents.

I per sorpresa, la resposta a la última pregunta: “La nostra diòcesi té 45 seminaristes majors, i ha partit de zero”. La “nostra”? Imputem-ho a un error de transcripció del periodista o que els bisbes estan bastant acostumats a donar el nombre de seminaristes que els convé. Però no em consta que la “nostra” diòcesi de Barcelona tingui tal nombre de seminaristes. I la única “nostra” que es pot entendre que ha partit de zero (com si abans no hi hagués seminaristes procedents del Vallès) és la de Terrassa, que no sabia que havia arribat als 45.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.