Vés al contingut
Per Pastoral Obrera de Catalunya .

(Mercè Solé

Enguany he tingut ocasió de viure tres Pasqües simultàniament, talment com si fos un dels tants capellans que aquests dies van atrafegats de parròquia en parròquia i de celebració en celebració. Tant és si ens trobem a ciutat o al món rural: a tot arreu falten capellans.

De fet em vaig instal·lar al Miracle, per poder gaudir del seu silenci i de la natura. I allà vaig participar d’un parell de celebracions, amb la litúrgia montserratina en petit format, que és alhora solemne, pròxima i senzilla.

Vaig ser una estona amb la JOC de Catalunya. Una cinquantena llarga de joves es van aplegar amb entusiasme a la Casa d’Espiritualitat de Lavern-Subirats. Hi vaig arribar en un moment de treball personal i de silenci, però vaig poder assistir a un dels seus “racons”, una excel·lent xerrada sobre ecumenisme que va fer Ester Clúa, ex-militant de la JOC i treballadora apostòlica a Súria. Em van impressionar l’atenció dels joves i el rigor de l’exposició.

I vaig anar també, és clar, a la Pasqua de l’ACO, que es fa en una casa de colònies i granja escola (Can Bajona) prop de Solsona. El to era molt familiar: entre els 160 assistents hi havia un bon nombre de nens i nenes, que comptaven amb animadors del MIJAC: un “casalet” que intenta no només entretenir la canalla, sinó sobretot que puguin viure el sentit d’aquests dies. Amb la implicació dels pares i algunes estones de pregària familiar. La novetat enguany va ser l’ espai adolescent i jove amb garantia d’internet, que deuria resultar força motivador, perquè n’hi havia uns quants! I és que enguany un grup de pares i mares es van animar a organitzar la trobada per tal que infants i joves en fossin protagonistes. I es va notar, tant en la dinàmica general com en les celebracions litúrgiques.

El tema de fons de la trobada, per als adults, va ser la nostra vivència d’Església i ens hi va ajudar Maite Valdivieso, militant de l’HOAC, i treballadora incansable de l’Església de Bilbao. Dissabte es van fer uns quants tallers, conduïts per Jordi Cordero (Estudi d’evangeli), Ilu Moreno (Dansem la vida, preguem amb el cos), Rosa Paíno (Transmetre esperança en un món desesperançat), Josep Hortet (Viure i sentir les revisions de vida), Josep Miquel Bausset (Ens endinsem a la Fratelli Tutti) i Josep Anton Cordero (La intel·ligència artificial al treball).

 Molta feina de preparació a tot arreu. Us deixo amb les pistes per a una Espiritualitat en temps d’incertesa, que va aportar Maite Valdivieso:

  • Espiritualitat de la confiança, no de l’optimisme.
  • Espiritualitat de la fidelitat, no de l’èxit.
  • Espiritualitat de la responsabilitat, no del culpabilisme.
  • Espiritualitat de l’esperança, no de la nostàlgia.
  • Espiritualitat de la paciència, no de la pressa.
  • Espiritualitat de la valoració d’allò que és petit, no de l’ambició del que és gran.
  • Espiritualitat de la sintonia, no de la distància.
  • Espiritualitat de la sanació.

Bona Pasqua!

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.