Vés al contingut

Diumenge XIV de durant l’any

Barcelona, 5 de juliol de 2020

A l’Evangeli d’avui hi ha una afirmació de Jesús que val més que tots els programes polítics i que totes les estratègies pastorals. Què ens diu Jesús?

“Veniu a mi tots els que esteu cansats i afeixugats que jo us alleujaré.” De qui es tracta aquí? A qui convida Jesús?

Els primers són els fatigats per culpa dels grans esforços que han de fer. Aquells que senten com les seves forces es debiliten i apaguen.

I els segons? Són tots aquells i aquelles que han estat sotmesos per algú amb poder com si fossin bèsties de càrrega. En un món en el que la indiferència i la fredor envers els altres és la norma i és l’estil el primer que ens crida l’atenció és comprovar que per Jesús, aquestes persones destrossades per la vida mai no passen indiferents.

Per què? Perquè Jesús sap mirar, i vol mirar. Jesús sap sentir i compadir. A Jesús li importen les angoixes que pateixen i els feixos que arrosseguen. Però, sobretot, Jesús sap optar, sap escollir, sap ajudar. Refusat pels lletrats i pels poderosos del moment, Jesús es gira cap als pobres i destrossats i d’aquests en farà el seu poble.

Ells constituiran la base de la nova i futura comunitat de creients. El que Jesús deia no era una expansió sentimental. Era la revelació, la manifestació, l’aclariment de la seva missió. Era, endemés, un programa de vida pels seus seguidors. “Veniu a mi”.

Els rabins o mestres remetien la gent a la Llei. Jesús ens convida cap a Ell que és la Llei i el Regne en persona. No és una imposició més.- és una invitació alegre, una invitació alliberadora i urgent. Els seus hauran d’aprendre que Ell és el terme de totes les recerques. “Tots els cansats i afeixugats”.

Les antigues normes eren carregoses. Jesús allibera les consciències i convida i promou la pau social i la pau de l’esperit. “Jo us alleujaré”.

Amb Jesús ha arribat el temps del gaudi i de l’esperança. Per això els seus han de mostrar el cantó acollidor i serè de la fe. Què mostrem nosaltres? ¿Nervis i crispació o acolliment i serenitat?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.