Vés al contingut

Homilia del papa Francesc a la Casa de Santa Marta. 2 de setembre de 2013

La trobada de Jesús amb els habitants de Nazaret ha estat el punt de partida de l'homilia del papa Francesc en la primera missa a la Casa de Santa Marta després de la pausa estival.

Els natzarens admiren Jesús -ha observat el papa-, però n'esperen alguna cosa espectacular: "volien un miracle, volien l'espectacle" per poder creure en Ell. Per això, Jesús diu que no tenen fe, i ells s' enfaden tant que l'empenyen fins dalt la muntanya per matar-lo.

"Fixeu-vos com va canviar la cosa: van començar tan bé, amb admiració, i acaben amb gairebé amb un crim. Per la gelosia, per l'enveja, per totes aquestes coses... I això no és una cosa que va passar fa dos mil anys. Això passa cada dia en el nostre cor, en les nostres comunitats. Quan en una comunitat es diu: 'Ah, que maco aquest que ha arribat!'. Se'n parla bé el primer dia, el segon no tant, i el tercer es comença a xafardejar i acaben traient-li la pell".

"Els qui en una comunitat parlen malament dels germans, volen matar. L'apòstol Joan, a la Primera Carta, capítol 3, versicle 15, ens diu això: 'El qui odia el seu germà en el cor és un assassí'. Ens hem acostumat a la xerrameca, a les xafardaries. Però quants cops les nostres comunitats, fins i tot la nostra família, són un infern per la criminalitat de matar el germà o la germana amb la llengua!"

"Una comunitat, una família, es destrueix amb aquesta enveja que sembra el diable en el cor i fa que un parli malament de l'altre, i així es destrueixi".

"Aquests dies estem parlant molt de la pau", veiem les víctimes de les armes, però hem de pensar també en les nostres armes quotidianes: "la llengua, la xerrameca, les xafarderies". En canvi, tota comunitat -ha afirmat el papa- ha de viure amb el Senyor, i ser "com el Cel".

"Perquè hi hagi pau en una comunitat, en una família, en un país, al món, cal que comencem així: hem d'estar amb el Senyor. I on hi ha el Senyor, no hi ha enveja, no hi ha criminalitat, no hi ha odi, no hi ha gelosia. Hi ha germanor. Demanem això al Senyor: que no matem mai el germà amb la nostra llengua, i que estiguem amb el Senyor com tots nosaltres ho estarem quan siguem al Cel. Que així sigui".

Traducció: Marta Nin

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.