Vés al contingut
Homilia del papa Francesc a la Casa de Santa Marta, 28 d’octubre de 2013
L’homilia s’ha centrat en el fragment de l’Evangeli en què Jesús passa tota la nit pregant el Pare abans de triar els dotze apòstols. “Jesús prepara el seu equip, i tot seguit, l’envolta una gran gentada, que s’hi adreçava perquè el curés, perquè d’Ell sortia una força que curava tothom”.
Hi ha “tres relacions de Jesús”: “Jesús amb el Pare, Jesús amb els seus apòstols i Jesús amb la gent”. Jesús pregava el Pare pels apòstols i per la gent. Però avui encara prega.
“És l’intercessor, el qui prega, i prega Déu amb nosaltres i davant de nosaltres. Jesús ens ha salvat, va fer aquesta gran pregària, el seu sacrifici, la seva vida, per justificar-nos: som justos gràcies a Ell. Ara se n’ha anat, i prega. Però, Jesús és un esperit? Jesús no és un esperit! Jesús és una persona, és un home, amb carn com la nostra, però en la glòria. Jesús té llagues a les mans, als peus, al costat, i quan prega mostra al Pare aquest preu de la justificació, i prega per nosaltres, com si digués: ‘Però, Pare, que no es perdi, aquest!”.

Jesús “té al cap les nostres pregàries” perquè “és el primer que prega” i com “germà nostre” i “home com nosaltres” intercedeix per nosaltres.

“En un primer moment, Ell va fer la redempció, ens va justificar a tots; però ara, què fa? Intercedeix, prega per nosaltres. Penso que deu haver sentit Pere quan el va renegar i després Jesús el va mirar, i ell va plorar. Va sentir el que Jesús havia dit que era veritat: havia pregat per ell, i per això podia plorar, podia penedir-se. Molts cops, entre nosaltres, ens diem: ‘Prega per mi, eh? Ho necessito, tinc molts problemes, moltes coses: prega per mi’. I això és bo, eh? Perquè nosaltres els germans hem de pregar els uns pels altres”.

El papa anima a adreçar-nos a Jesús d’aquesta manera: “Prega per mi, Senyor. Tu ets l’intercessor”.

“Ell prega per mi; Ell prega per tots nosaltres i prega amb valentia perquè mostra al Pare el preu de la nostra justícia: les seves llagues. Hem de pensar en això, i donar-li gràcies, al Senyor. Donem gràcies per tenir un germà que prega amb nosaltres, prega per nosaltres, intercedeix per nosaltres. I hem de parlar amb Jesús, dient-li: ‘Senyor, Tu ets l’intercessor, Tu m’has salvat, m’has justificat. Però ara, prega per mi’. I hem d’encomanar-li els nostres problemes, la nostra vida, moltes coses, a Ell, perquè Ell ho porti al Pare”.

Traducció: Marta Nin

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.