Vés al contingut

Regina Coeli del papa Francesc a la plaça Sant Pere del Vaticà. Dilluns 6 d'abril de 2015

Estimats germans i germanes, bon dia i Bona Pasqua !

En aquest dilluns després de Pasqua l'Evangeli (Mt 28,8-15) presenta la història de les dones que van anar a la tomba de Jesús , la troben buida i van veure un Àngel que els anuncia que Ell ha ressuscitat. I mentre elles corren per portar la notícia als deixebles, trobaren al mateix Jesús que les diu: "Aneu a anunciar als meus germans que vagin cap a Galilea: allà em veuran" (v. 10). Galilea està a la "perifèria" des d' on Jesús havia iniciat la seva predicació; i des d'allà tornarà a sortir l'Evangeli de la Resurrecció, perquè sigui anunciat a tots, i tothom pugui retrobar-se amb Ell, el Ressuscitat, present i operant en la història. També avui Ell és amb nosaltres, aquí, a la Plaça.

Aquest és el missatge que l'Església repeteix des del primer dia : "Crist ha ressuscitat!". I, en Ell, pel Baptisme, ressuscitem, hem passat de la mort a la vida, de l'esclavitud del pecat a la llibertat de l'amor. Aquí està la bona notícia que estem cridats a portar als altres i en qualsevol lloc, animats per l'Esperit Sant. La fe en la resurrecció de Jesús i l'esperança que Ell ens ha portat és el regal més bonic que un cristià pot i ha d'oferir als germans. Per a tots i cada un, per tant, no ens cansem de repetir : Crist ha ressuscitat ! Repetiu tots junts, avui aquí a la plaça: Crist ha ressuscitat ! Repetim les paraules, però sobretot amb el testimoniatge de la nostra vida. L'alegre notícia de la resurrecció ha de transparentar sobre el nostre rostre, en els nostres sentiments i actituds, en la forma en què tractem als altres.

Nosaltres proclamem la resurrecció de Crist quan la seva llum il·lumina els moments foscos de les nostres vides i podem compartir-la amb els altres; quan sapiguem somriure amb qui somriu i plorar amb els qui ploren; quan caminem al costat dels que estan tristos i poden perdre l'esperança; quan li diem a la nostra experiència de fe a aquells que estan a la recerca de sentit i de felicitat. Amb la nostra actitud, el nostre testimoni , amb la nostra vida , diem : Jesús ha ressuscitat ! Diem això amb tota l'ànima.

Estem en els dies de l'octava de Pasqua, durant la qual ens acompanya el clima joiós de la Resurrecció. És curiós: la Litúrgia considera tota la Vuitena com un sol dia, per ajudar-nos a entrar en el misteri, perquè la seva gràcia s'imprimeixi en els nostres cors i en les nostres vides. La Pasqua és l'esdeveniment que ha portar la novetat radical per tot ésser humà, per la història i pel món: és el triomf de la vida sobre la mort; és una festa del despertar i la regeneració . Deixem que la nostra existència sigui conquistada i transformada per la Resurrecció!

Preguntem a la Verge Mare, testimoni silenciós de la mort i resurrecció del seu Fill, per sobre el creixement en nosaltres l'alegria pasqual . Ho farem ara amb la recitació del Regina Coeli, que durant la temporada de Pasqua substitueix l' Àngelus. En aquesta oració, rima de l'al·leluia, ens dirigim a Maria convidant-la a alegrar-se perquè Aquell que ha portat en el seu si ha ressuscitat, com ho va prometre, i ens confiem en la seva intercessió. De fet , la nostra alegria és un reflex de l'alegria de Maria, perquè és ella la que ha guardat i manté la fe amb els esdeveniments de Jesús . Recitem aquesta oració, per tant, amb l'emoció dels nens que són feliços perquè la seva Mare és feliç.

Després del Regina Coeli:

En aquest bell esperit pasqual, us saludo a tots vosaltres, estimats pelegrins que heu vingut d'Itàlia i de tot el món a participar en aquest moment de pregària. En particular, em plau donar la benvinguda a la delegació del Moviment Shalom, que va arribar a l'última etapa del relleu en la solidaritat per crear consciència sobre la persecució dels cristians en el món. El seu itinerari a les carreteres ha acabat, però ha de continuar per tot el camí espiritual d'oració intensa, la participació concreta i l'ajuda tangible en la defensa i protecció dels nostres germans i germanes, perseguits, exiliats, assassinats, decapitats per només per ser cristians. Ells són els nostres màrtirs d'avui, i n'hi ha molts, podem dir que són més nombrosos que en els primers segles. Espero que la comunitat internacional no assisteixi muda i inert enfront d'aquest crim inacceptable, que és una deriva preocupant dels drets humans més bàsics. Espero sincerament que la Comunitat Internacional no miri cap una l'altra banda.

Per a cada un de vosaltres, desitjo transmetre l'alegria i la serenitat d'aquesta Setmana en la qual s'estén l'alegria de la Resurrecció de Crist. Per viure més intensament aquest període - i sempre torno sobre el mateix tema - que farem bé de llegir tots els dies un passatge de l'Evangeli que parla de la Resurrecció. Cada dia un petit pas.

Feliç i Santa Pasqua a tots! Si us plau no us oblideu de resar per mi. Bon menjar i a reveure!

Traducció: Paloma Llorente –CatalunyaReligió.cat

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.