Vés al contingut

La mirada dels qui pateixen la pobresa dia rere dia

quadern167.jpg

El Quadern escrit des de la visió de Càritas dóna a conèixer una nova realitat de la societat en què vivim. Llegim dades de les conseqüències de la crisi, estadístiques de les persones que atén Càritas, però sobretot ens acostem a rostres concrets.
A l'autor, director de Càritas de Barcelona, al mes de setembre de 2009 el van convidar a explicar en el Senat les noves formes d'exclusió social com a conseqüència de l'increment de la desocupació.
Uns mesos més tard tenia una intervenció semblant al Parlament de Catalunya i allà a la pregunta que li van fer si es notava o no la crisi, va contestar:
“No sé si hi ha crisi o si hi ha desacceleració, no ho sé, el que sé és que durant moltíssims anys no havíem vist patir a tantes persones, a tantes famílies com les que veiem des de fa més d’un any”
Aquest Quadern sensibilitza a la societat i a la comunitat cristiana per a no tancar els ulls i ens ajuda a poder descobrir aquestes desigualtats. Conèixer la realitat, tocar-la, farà que no visquem tranquils, i que com els ben pensants de la paràbola del bon samarità, no passem de llarg.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.