Vés al contingut

(mcj-muec) Els passat dia 3 de desembre, un grup de Muec va viatjar cap a l’Alguer per anar a conèixer joves de l’Acció Catòlica italiana de la mateixa població.

Durant quatre dies vam gaudir de la fantàstica acollida que ens van oferir, tant des de la Diòcesi com per part dels grups de joves de les diferents parròquies de l’Alguer i els voltants. Vam participar de la missa jove de la parròquia de Sant Josep i vam poder conèixer els diferents grups d’Acció Catòlica que hi ha a la parròquia, des dels més petits, de 4 anys, fins als més joves de 18 anys, així com els animadors que els acompanyen i formen. També vam participar de primera mà en les activitats de dos grups de l’Acció Catòlica infantil.

Conèixer l’Acció Catòlica italiana ens va donar una nova perspectiva del seu funcionament en el seu context i ens va permetre comparar-la amb la nostra organització i situació. Algunes de les coses que ens van sorprendre van ser la continuitat dels grups d’Acció Catòlica, on hi havia fins a cinc generacions de grups d’edat que continuaven formant-se i formaven als més joves. També l’elevada participació de joves i nens a la missa, o els extensos i completíssims materials amb les activitats per als diferents grups van ser una novetat per a nosaltres. I com a anècdota, també vam poder veure com la Moreneta era present a tot arreu!

A més a més, vam poder gaudir d’estones de visita de la ciutat, la catedral i diferents poblacions sardes, així com les precioses costes properes a la ciutat emmurallada. A l’Alguer vam poder constatar com encara hi ha una forta petjada històrica de la presència de catalans a l’illa, així com l’esforç que es fa per ensenyar la llengua. La visita que ens van fer Mn. Nughes i Carlo Sechi a l’Arxiu històric de la ciutat i de l’escola d’alguerès ens van permetre constatar-ho. A més a més, l’últim dia vam fer una visita a la Mare de Déu de Vallvert.

Tots aquests dies hem après un munt i hem viscut moltes experiències positives, i només podem donar moltes gràcies a tots i cadascun dels joves algueresos que ens han acollit, ja que ens han fet sentir com a casa. Moltes gràcies! I si voleu una bona recomanació: aneu a l’Alguer!

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.