Vés al contingut

El diumenge, 4 de setembre de 2011, es va celebrar la primera assemblea de la nova Federació MCJ-MUEC Barcelona (Moviment Cristià de Joves de Barcelona i Moviment d’Universitaris i Estudiants Cristians).

Aquesta unió neix com a fruit d’un llarg procés de maduració i de la voluntat dels membres dels dos moviments de continuar treballant conjuntament, considerant aquesta, com la forma ideal per poder respondre a les diferents necessitats de cada moviment i potenciar, alhora, els punts en comú de les dues entitats.

mcj-muec.jpeg

L’any 2008, els joves que dirigien el MUEC van acabar el seu mandat sense trobar relleus i la seva activitat quedà pràcticament aturada.

Va ser per això que un grup d’exmembres del moviment vam assumir la tasca de gestionar provisionalment l’associació civil MUEC. Durant aquell temps es va veure que no tenia sentit pretendre la continuïtat del MUEC tal i com havia funcionat fins a la seva aturada, i es va creure que uns dels millors serveis que podia prestar la seva herència era donar suport al Moviment Cristià de Joves de Barcelona, com la realitat eclesial més semblant al que va ser el MUEC en els seus trenta-cinc anys d’existència.

Simultàniament, el consiliari diocesà del MUEC de Barcelona va formar i acompanyar, des de la mateixa espiritualitat que va animar al MUEC, a un grup significatiu de joves estudiants. Aquests joves també van rebre el suport de l’associació MUEC i es van integrar formalment com a secció estudiantil del Moviment Cristià de Joves de Barcelona.

Després d’un any de treball conjunt en aquest nou format i després de veure-hi els avantatges i desavantatges, es va decidir que el MUEC deixés de ser la branca estudiantil de l’MCJ per tornar a convertir-se en moviment propi, però aquest cop fent camí amb l’MCJ.

Aquesta decisió és la que ens ha portat a la situació actual en la que tots dos moviments es coordinen i treballen conjuntament amb l’objectiu de sumar esforços i construir seguint una línia comuna, sempre tenint present el tarannà que caracteritza a cada associació. Tot això fomentat per la participació en recessos comuns, en la Trobada General comuna, i creant espais únics dels dos moviments per a que més joves puguin sumar-se a aquest nou projecte amb activitats com les realitzades l’any passat i que vam tenir molt d’èxit com van ser les dues jornades esportives i la Trobada de Rams.

Totes dues associacions pertanyen a la família de l’Acció Catòlica i, tot i que treballen en àmbits diferents, ambdues tenen com a objectiu ajudar als joves a viure amb un estil de vida del veure, jutjar i actuar; marcat per la paraula compromís i on la finalitat sigui sempre fer créixer la nostra Fe a la llum de l’Evangeli ajudats per la presència de Jesús.

Com a moviments d’Acció Catòlica es caracteritzen i comparteixen alhora el seu fi, que és el mateix que el de l'Església, que no és un altre que el d'evangelitzar; estan dirigits per seglars que són els que elaboren i desenvolupen el treball dels dos moviments al ser institucions constituïdes per laics; treballen de forma organitzada i estan units estretament amb els mossens i d’altres membres de la jerarquia eclesial.

En aquesta primera assemblea de la Federació, es van decidir les línies a seguir en el pla de curs d’enguany que es desenvolupa entorn de l’econòmica i que porta per nom “Joves per una economia responsable i de comunió”. Són molts els temes que van sorgir i que es volen treballar durant aquests mesos: consum responsable, banca ètica, decreixement, crisi, atur, situacions de desigualtat, etc. I tot amb l’objectiu de ser joves cristians compromesos amb les nostres societats. A més es van tractar altres temes com el calendari comú del MCJ-MUEC, les dates importants presentades per part de la delegació de joventut en les que es participarà com a moviment o les diferents comissions de treball en les que ens dividirem.

Amb els “ecos” de l’acollida a la nostra diòcesi de 14.000 peregrins i l’experiència d’alguns dels nostres joves a la JMJ de Madrid, esperem que aquest curs doni molts fruits i ens ajudi a fer créixer aquesta nova llavor de l’MCJ-MUEC.

Silvia Urbina,
Presidenta del MCJ-MUEC.

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.