Vés al contingut

Un professor de secundària del col·legi Sant Antoni Maria Claret de Cornellà, José Manuel Andueza, és l’autor del llibre La Misericordia, los pobres y el Reino de Dios, publicat per l’editorial Desclée de Brouwer.

De què parlem quan parlem de misericòrdia?, es pregunta el llibre. Potser es tracta d'una paraula el significat de la qual s'hagi perdut o devaluat. O pot ser que ni tan sols en tinguem una noció clara.

La misericòrdia divina brolla de dos termes que ens parlen d'un amor entranyable i d'un amor fidel. Per descobrir i entendre’n bé el significat, és necessari acudir a la Bíblia, en concret a l'Antic Testament. A través d'aquest recorregut accedim al sentit de misericòrdia i comprenem Déu com a misericòrdia.

Ens acostem també al Nou Testament per descobrir dos claus d'interpretació de la misericòrdia. Es tracta del Regne de Déu i dels pobres. El Regne de Déu és aquest projecte nou tan necessari per al nostre món en què posem les bases per viure des del Déu de Jesús de Natzaret. Els pobres són centre indiscutible en aquest projecte i element de discerniment que ens ajuda a situar el significat bíblic de misericòrdia i a concretar una manera de ser i viure.

Dialogant amb aquests tres conceptes -misericordia, Regne de Déu i pobres- a partir de les aportacions de diferents teòlegs i teòlogues intuïm com la misericòrdia és camí des de Déu cap a Déu i es converteix en acte de nova creació.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.