Vés al contingut
A l'esquerra: Edgar García Cabezas de Lestonnac - l’Ensenyança (Foto: Diari de Tarragona) ; A la dreta: Maria Llobera, de Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver (Foto: Ignasi Gómez).
A l'esquerra: Edgar García Cabezas de Lestonnac - l’Ensenyança (Foto: Diari de Tarragona) ; A la dreta: Maria Llobera, de Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver (Foto: Ignasi Gómez).

L’Edgar, alumne del col·legi Lestonnac-L’Ensenyança, de Tarragona, ha obtingut un 9,90 a les qualificacions de les PAU, la millor nota de la demarcació de Tarragona. És un apassionat de la música, i des dels 11 anys està estudiant percussió i piano i reconeix que això l'ha ajudat a afrontar amb garanties les PAU. Segons ha declarat, "La música m'ajuda a veure tot diferent. Estic convençut que ha estat clau perquè hagi pogut treure aquesta bona nota". El proper curs vol fer Física, a la Universitat de Barcelona.

La Maria, millor nota de la selectivitat de la demarcació de Lleida, amb un 9,90, ha explicat que estudiarà Medicina. Reconeix que sempre havia defensat que "mai faria medicina", però amb el pas del temps li van començar a agradar les "ciències" i "estar al cantó de la gent". Així, la seva voluntat és estudiar el grau al Campus Clínic de la Universitat de Barcelona (UB).

La qualificació més alta d’aquesta convocatòria, un 10, l’ha obtinguda una alumna de l’Institut La Garrotxa (Olot). 9 alumnes han obtingut un 9,90: a la demarcació de Barcelona, 4 alumnes que han estudiat batxillerat al Col·legi la Vall (Sant Cugat del Vallès), l’Escola Mare de Déu de la Salut (Sabadell), l’Escola Ramar 2 (Sabadell) i l’Institut Jaume Salvador i Pedrol (Sant Joan Despí). A la demarcació de Tarragona, a banda de l’Edgar (Escola Lestonnac-L’Ensenyança), dos alumnes més, dels Instituts Gabriel Ferrater i Soler (Reus) i Antoni Martí i Franquès (Tarragona). A Girona, un alumne de l’Escola Jaume Vicens Vives i finalment, a Lleida, la Maria, de Jesuïtes Lleida (Col·legi Claver).

Un 97% dels joves (que suposa 32.538 estudiants) han aprovat els exàmens. La nota mitjana d'accés a la universitat ha estat del 7,271. En relació a les qualificacions de les matèries, l’alemany ha obtingut la millor mitjana. Així, la nota mitjana de les matèries comunes ha estat: Català, 6,70; Castellà, 7,39; Anglès, 7,03; Francès, 7,45; Alemany, 8,32; Italià, 6,58 i Història, 7,11. Entre la resta de matèries, les notes mitjanes més altes han estat per a Cultura Audiovisual (7,44); Anàlisi musical (7,35) i Dibuix artístic (7,11).

Finalment, 1.153 alumnes (l’any 2022 van ser 1.409), 698 noies i 454 nois, rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU.

Un any més, els resultats a les PAU de l’alumnat de l’Escola Cristiana de Catalunya són molt satisfactoris. No tan sols pels que encapçalen les taules de puntuació, sinó també pel conjunt de resultats de tot l’alumnat, que és el que veritablement evidencia el bon fer de les escoles. La nostra enhorabona als estudiants, al professorat i a les escoles.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.