Vés al contingut

Avui és un dia important. Tota l'escola catalana es posa en marxa amb els alumnes a les aules. Prop d’un milió i mig d’alumnes d’ensenyaments reglats no universitaris, sense comptar la formació de persones adultes. Entorn d’aquest alumnat es mou el professorat, els monitors i personal de suport, el personal d’administració i serveis i les pròpies famílies. La vida escolar influeix enormement en percentatges molt elevats de la població catalana.

Només pensant-hi des del punt de vista quantitatiu, ja s’evidencia la importància de l’ensenyament a casa nostra. I també, a primer cop d’ull, ens podem adonar de quelcom que ens sembla una obvietat, però que no ho és pas: l'escola a Catalunya funciona! L’engranatge gegantí que requereix ubicar un milió i mig d’alumnes a les aules, amb el professorat, i treballar plegats nou mesos cada any funciona i funciona raonablement bé. No sempre es pot dir el mateix de molts àmbits de la vida social i econòmica.

L’ensenyament, l’escola, mereix la confiança, l’estima i la col·laboració de tota la societat. No tan sols com a institució social que funciona, sinó com a portadora d’una missió gairebé sagrada: donar continuïtat a la mateixa societat, preparant els joves per viure-hi plenament, liderar-la i millorar-la.

Que cada escola se senti mereixedora d’aquesta confiança, la reclami i no la traeixi. Que tots els que fem escola (titularitat, professorat i personal, alumnat i famílies) treballem amb la consciència clara del que l’escola és i comencem per respectar-nos a nosaltres mateixos, valorem la nostra tasca i la nostra escola, sempre amb la idea de la millora continua, però sabent que allò que fem, imperfecte com tota obra humana, és valuós.

La nostra actitud és el primer pas per enfortir la confiança i ser més valorats pel conjunt de la societat.

Invoquem l’ajut del Senyor i l’assistència de l’Esperit en la tasca de treball amb l’alumnat que avui emprenem i que tinguem un molt bon curs.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.