Vés al contingut
Som escola d'esperança. Bona Pasqua!
Som escola d'esperança. Bona Pasqua!

“Mentre elles, espantades, abaixaven la cara a terra, els digueren: «¿Per què busqueu entre els morts aquell qui és viu? No és aquí: ha ressuscitat”(Lc 24, 5-6). La Paraula de Déu és encara ben present, ressonant sempre com a Paraula viva i eficaç i que ens proclama la gran veritat: que Crist és viu i que l’amor ha vençut!

En aquest reinici lectiu, rebeu tots i totes una salutació ben cordial i els millors desitjos per al darrer trimestre del curs. El trimestre que tot just comença i que ho fa amb el ressò de la preinscripció. Com sabeu, el passat dilluns 20 de març finalitzà el període de presentació de sol·licituds de preinscripció del segon cicle d’educació infantil i dels ensenyaments obligatoris. Tot i que no és cap novetat, no ha estat aquest un procés fàcil. La davallada demogràfica ha marcat els resultats obtinguts, a la qual cal sumar les actuacions, en ocasions difícils d’entendre, en relació a la distribució d’alumnat amb necessitats educatives específiques. Fets i accions que han estat constantment denunciades davant el Departament, i que tenen un important marge de millora en el sí del nostre compromís de ser escola acollidora i inclusiva. En definitiva, cada escola coneix quina és la demanda que ha estat capaç d’atreure i de les possibilitats que s‘obren cara al proper curs.

Desprès de la seva presentació oficial, la campanya de l’Escola de la Gent continua el seu camí, amb un destacable ressò social. Amb tot, us recordem que vosaltres sou una part essencial i imprescindible perquè aquesta campanya segueixi ajudant a explicar qui som, com som i el nostre compromís amb l’educació de Catalunya. No deixeu de seguir-nos a les xarxes i de convidar tothom que també ho faci.

Avui mateix s’ha publicat oficialment la convocatòria per a la concessió de subvencions a les llars d'infants de titularitat privada, per al curs 2022-2023. S’ha d’estar molt amatent al termini de presentació de les sol·licituds, que acaba el 3 de maig. Us donem informació específica en aquest FECC Informa.

Aquest serà també un trimestre on “s’estrenarà” el nou import del mòdul de despeses de funcionament. La previsió és que amb la liquidació de despeses d’aquest mes d’abril, corresponent al mòdul del mes de març, ja s’abonin les noves quantitats: 9.371,20 € anuals per al segon cicle d’Educació Infantil i Primària, 12.183,29 euros anuals per al 1r i 2n cursos d’ESO i 13.447,21 euros anuals per al 3r i 4t. Amb el pagament corresponent en aquest més també s’abonaran les diferències des del mes de gener.

Durant les vacances de Pasqua es publicà la Resolució de la convocatòria per a la concessió de subvencions per garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat en situació socioeconòmica i sociocultural desafavorida escolaritzat en centres privats concertats, per al present curs, que atorga -o al seu cas, denega- els imports d’aquesta subvenció, dividida en dos mòduls econòmics, un de 988,10 euros alumne/any (mòdul 1) i un altre de 603,46 euros alumne/any (mòdul 2). Us ampliem la informació en quest mateix FECC Informa.

Un trimestre que s’inicia amb un important conjunt d’activitats i amb una realitat que ja va perfilant el proper curs, amb renovades energies que ens han de permetre atendre la nostra Missió.

Diumenge celebràvem la Pasqua de Resurrecció. Tant de bo sapiguem descobrir Crist ressuscitat entre nosaltres i respectar, estimar i ajudar totes les persones que trobem en el nostre camí perquè, en elles, hi és present el mateix Senyor i Déu nostre. Deia el Sant Pare Francesc a la seva homilia de la vigília pasqual en la Nit Santa “Avui, germà, germana, la força de la Pasqua ens convida a treure les làpides de la desil·lusió i la desconfiança. El Senyor, expert a remoure les pedres sepulcrals del pecat i de la por, vol il·luminar la teva memòria santa, el teu record més agermanat, fer actual aquesta primera trobada amb Ell. Recorda i camina; torna a Ell, recupera la gràcia de la resurrecció de Déu en tu. Torna a Galilea, torna a la teva Galilea (...), la de la primera trobada, i ressorgim a una vida nova!”.

Joiosa Pasqua de resurrecció, i que com a missioners des de la Pasqua, donem testimoni valent, amb fets i amb paraules, de la redempció que s’ha realitzat en Crist.

Que tingueu un molt bon trimestre.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.