Vés al contingut

“Són les 5 de la tarda d’un divendres qualsevol. Els meus companys tenen ganes de sortir al carrer i començar el cap de setmana. Jo desitjo començar el cap de setmana amb Classe Món”. Molts us preguntareu què és això de Classe Món... Una classe... al món? Classe Món és el nom que ara ja fa cinc anys vam donar des de la FECC a un projecte de reforç educatiu i suport social subvencionat per la Caixa anomenat CaixaProinfància. “Classe Món és un espai a l’escola que va més enllà de l’escola, un espai on, entre moltes altres coses, aprenem a valorar-nos i a superar-nos cada dia”.

Em dic Jordan i tinc 12 anys. Quan en tenia 8 vaig entrar a formar part del programa i des d’aleshores he seguit formant-ne part. Classe Món ha estat un gran descobriment per a mi. La meva família treballa molt per poder assumir el cost que suposa l’habitatge, l’alimentació, la roba... Per això, mentre altres mares i pares a la tarda comparteixen espai i temps amb els seus fills, jo comparteixo vida amb la meva “petita família” del programa. I és que Classe Món és això, una petita gran família que acull, ajuda, anima i creix dia a dia. Qualsevol dia és important, perquè qualsevol dia algú té una gran notícia, un gran problema, uns deures molt difícils o una activitat estrella molt important. I en tots i cadascun d’aquests esdeveniments aquesta petita gran família ens acompanya.

L’altre dia la Lucía, una companya del grup, ens va explicar una activitat molt xula que havia fet a la classe amb un programa. Era una wordcloud; en català, un núvol de paraules. Em va semblar molt interessant poder descriure qualsevol cosa o fet amb una pluja de paraules i vaig pensar que volia posar-ho en pràctica aviat. Avui, quan a classe món ens han demanat que descrivíssim què significa per a nosaltres el programa, he demanat permís per poder fer una wordcloud a l’ordinador de l’aula i he recollit les aportacions de tots. He volgut afegir-lo al meu escrit, perquè Classe Món som tots.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.