Vés al contingut

Molt benvinguts a un nou portal de reflexió, diàleg i participació activa que serà el nostre blog 'Educació en Nous Paradigmes', de La Salle Catalunya.

Fa uns dies vaig tenir la sort de participar en la celebració del 5è aniversari del portal “CatalunyaReligió”, en un marc històric remodelat i adaptat als nous temps. Em refereixo a l’església de Santa Madrona. Una església del 1858 amb molta història al darrera però, a partir d’ara, amb un nou projecte de cara al present i al futur. Uns espais artísticament i arquitectònicament adaptats a una nova concepció d’un temple obert al diàleg i a la participació de la gent, un temple postconciliar, amb un gran espai central obert i adaptat a la vivència i participació activa de les persones, tal com ens demana el Papa Francesc.

Penso que ha estat un encert i, per a mi, el punt de partida de la reflexió que vull fer a l’hora de presentar-vos aquest nou blog.

Això és, justament, el que voldria ser i hauria de ser el nostre blog. Un bon mitjà de reflexió, diàleg i participació activa, obert a tothom i, especialment a totes aquelles persones que ens movem en el món educatiu i tenim una creença religiosa, des de la qual poder compartir les nostres inquietuds i la nostra visió del món present i els nostres desitjos de trobar camins i ponts de comunicació per aconseguir, entre tots, un futur millor especialment per als nois i els joves als quals ens dediquem.

Actualment, és molt complicat aconseguir que els mitjans de comunicació publiquin notícies sobre les nostres escoles, bé perquè pensen que no són d’interès, bé perquè hi ha temes que cal ressaltar més que els relacionats amb l’educació.

Per això, i amb l’objectiu de reforçar la nostra comunicació interna i externa, hom ha pensat en crear aquest blog que, en principi, s’allotjarà en la pàgina de CatalunyaReligió, amb la finalitat d’aprofitar aquest espai per poder parlar dels nostres projectes educatius i pedagògics, la comunicació, les innovacions que apliquem a La Salle, el nostre estil, els nostres valors, i tot allò relacionat, directament o indirecta, amb l’educació.

Perquè un blog és una finestra oberta a la societat, a les persones que es volem expressar lliurament a través d’aquest mitjà. D’aquesta manera, volem aconseguir poder sortir cap a fora fent servir una eina digital molt actual i, sobre tot, accessible a tothom.

A més, una vegada que el blog estigui en funcionament, presentarem el projecte als diaris, que també tenen espai per a acollir aquests tipus de blogs. D’aquesta manera, podrem tenir dos espais nous on difondre els nostres pensaments i els nostres valors lasal•lians.

Ja tenim un equip de 10 a 12 persones que escriuran al blog i que ens enviaran textos per tenir un arxiu prou gran que ens permeti assegurar una bona qualitat i una segura continuïtat.

Tenim el sistema de funcionament, l’estructura interna i les principals temàtiques per tractar, com la innovació pedagògica, l’ús de les noves tecnologies i eines 2,0., Proide (projectes, història, valors, lema...), Fundació Comtal (funcionament, objectius, anècdotes, projectes...), “Llar Germà Adrià”, Comunicació, Pastoral, Pedagogia, Valors lasal•lians, Aprenentatge i Servei, Altes Capacitats, Institució, Educar en el segle XXI...

Dit això, ara ja només resta posar-ho tot en marxa.

Felicito i agraeixo, ben de cor, els creadors, col•laboradors i pensadors d’aquest blog. Us animo a tots a participar-hi i a col•laborar-hi en la mesura de les vostres possibilitats.

Enhorabona per la iniciativa i moltes gràcies a tots.

Ben cordialment.

G. Josep Guiteras. Visitador Provincial de La Salle Catalunya

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.