Vés al contingut

Fa unes setmanes comentava que la Sagrada Família encara era una «assignatura pendent» per a molts catalans i, especialment, això comportava un important dèficit per als propis creients. L'actualitat, la complexitat i la significativitat de la Sagrada Família ens ha de posar a tots en un «procés formatiu».
En l’esmentat article feia referència a uns primers documents que convenia tenir presents per anar aprofundint la realitat de la Sagrada Família. En concret, unes Unitats didàctiques per a les escoles, elaborades per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. També, el ric document Set catequesis per a les comunitats, moviments, associacions, etc. elaborat per l'Arquebisbat de Barcelona, que també ofereix en la seva web una bona biografia de Gaudi.
L'Eloi Aran, col·laborador de Catalunyareligió.cat ha aportat quatre magnífiques referències amb uns amplis i qualificats comentaris que il·lustren molt i molt el nostre escenari. Gràcies, Eloi!
En concret, l'obra de Jaume Genís Terri, Gaudí entre l’arquitectura cristiana i l’art contemporani ; el llibre del jesuïta Jean-Paul Hernández, Antoni Gaudí: La palabra en la piedra. Los símbolos y el espírutu de la Sagrada Família; el llibre "Gaudi i la dimensió transcedent", fruit d’un cicle de conferències de la Fundació Joan Maragall. Finalment, una obra magna, el recent llibre d’Armand Puig, “La Sagrada Família segons Gaudí”.
A tots aquest materials encara podem afegir l’extraordinari monogràfic de La Vanguardia, GrandesTemas 05-noviembre 2010, “El sueño de Gaudí. La Sagrada Familia", amb col.laboracions de primer nivell que aporten excel.lents narracions. També cal destacar el fantàstic aparell il·lustratiu i fotogràfic que permet un coneixement exhaustiu i precís de tot tipus de detalls. Més que recomanable!! Aquest número està organitzat a partir de dos eixos: els diversos aspectes de la persona de l'arquitecte Gaudí i en la pròpia Sagrada Família -símbol de Barcelona- que és analitzada sota diverses perspectives (ciència i tècnica, artística, arquitectònica, cristiana...). Un darrer capítol aporta una documentació actualitzada sobre Gaudí (webs, llibres fotogràfics, assaigs, llibres infantils...).
Retornant a la línea més pedagògica i educativa, el Moviment de Centres d’Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés també ha publicat uns materials molt atractius i agradables. Celebrem la nostra fe. “Descobrim el sentit de la Sagrada família”. Es tracta d'un gran joc i unes activitats per a petits i mitjans, adocescents i joves, i per a les famílies. Aquests materials es poden descarregar del web. L'objectiu es apropar-se al Temple en general i a la seva simbologia en particular. En destaco la senzilleza, la claredat del material fotografic i sentit dinàmic i participatiu de les activitats. Si es vol en suport paper cal demanar-los a la seu del Moviment (MCEC, C/ Numància 149). Felicitats!
Finalment, durant la Setmana de Cinema Espiritual, concretament, divendres 19 de novembre a les 19.30 hores, té prevista la projecció Cercant les set claus. Per descobrir al Gaudí desconegut, del director Massimo Manservigi. La presentació la farà el mateix director.
En definitiva, moltes i molt bones raons per «familiaritzar-nos» en una gran obra que testimonia el nostre compromís per la recerca de la Veritat, Bellesa i Amor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.