Vés al contingut
Es diu molt de la nostra societat que està secularitzada. Això potser era veritat fa uns quants anys, ara, més aviat, la nostra societat és multirreligiosa. A part de les grans confessions clàssiques: islam, budisme..., flota en l’ambient una recerca d’espiritualitats de tot tipus: new Age, gnosticisme, ioga, teràpies múltiples, màgia, espiritisme... La nostra societat té set del transcendent i el cerca com pot. El que és clar actualment és que no abunda l’ateisme.
El primer graó per fer un anunci adequat de l’Evangeli al nostre món és conèixer-lo bé. És en aquest sentit que afirmar que la nostra societat està secularitzada és un error. Si com a cristians volem apropar-nos als interessos dels nostres contemporanis, hem d’accentuar aspectes com la bellesa, l’experiència sensible, la música, el goig, l’humor, els aspectes lúdics i gratuïts de la vida... Sense oblidar el compromís per la justícia , el servei als pobres i, el sempre necessari esperit crític, però sabent que ja no són valors prioritaris de la nostra cultura.
Tenir esglésies acollidores i obertes on es pugui entrar a resar en silenci, o a ésser escoltat per algú, celebrar una litúrgia senzilla i bella, amb música i cants molt cuidats, tenir grups on es visqui el goig de la fraternitat i es pugui integrar al nouvingut, ser amics dels pobres i dels membres de les altres religions..., són elements a tenir en compte per a una pastoral per als nostres dies.
També són un signe dels nostres temps les conversions d’adults, i el contacte amb l’Església de molts a través d’un grup de reflexió o d’un moviment. Cada cop serem menys els cristians sociològics i previsiblement augmentaran els cristians per convicció. Serem capaços d’esdevenir una minoria creativa?
Fra Josep Manuel Vallejo

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.