Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fra Josep Manuel Vallejo) «...L’Esperit Sant us farà recordar tot el que us he dit i us ho farà entendre…», diu Jesús a l’evangeli de Joan (14,26). I recordar vol dir prendre consciència del significat dels esdeveniments. Junt amb l’imperatiu d’escoltar, és un dels verbs que més es repeteixen a la Bíblia. Per això al Deuteronomi es diu:

«...Recorda’t de tot el camí que el Senyor, el teu Déu, t’ha fet recórrer pel desert...» Per què comprenguis el que significa.

A la Bíblia, l’home és relació amb Déu, i Déu es manifesta en els esdeveniments de la Història. D’aquí l’exhortació a recordar, a rememorar, per captar-hi el sentit.

L’Evangeli s’ha fet així: recordant els fets de Jesús a la llum de la resurrecció. En l’expulsió dels venedors al Temple, Jesús diu: «...Destruïu aquest santuari, i en tres dies l’aixecaré...» No entengueren res. Però quan Jesús ressuscità, «els seus deixebles recordaren que havia dit això» i comprengueren: parlava del santuari del seu cos.

Recordar els esdeveniments passats de la nostra vida a la llum de l’Esperit Sant, ajuda a copsar-hi el sentit i a captar el que Déu ens volia dir amb aquells fets. D’aquí uns anys, quan rememorem el viscut durant tots aquests mesos, segurament que comprendrem molt millor el seu sentit.