Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts

(Fra Frederic Raurell)

Giovanni Papini (1881-1956) és un dels escriptors més importants de la Itàlia del segle XX. Inicialment ateu i escèptic, experimentà una conversió al cristianisme cap el 1920. Des de llavors, fou un difusor de les conviccions cristianes. El present article descriu l’impacte que suposà per a ell la coneixença de Francesc d’Assís.

Catòlics i no catòlics, practicants o indiferents, ateus o agnòstics reconeixen en Francesc d’Assís una figura dominant de la història universal. Són innombrables els artistes i les persones de talent que en un determinat període s’han trobat amb el Pobrissó quasi per una misteriosa cita. És el secret de l’espiritualitat del fill de Pietro Bernardone que, per les seves precises característiques, no redueix les persones en sèrie, els hi salva la seva identitat.

L’estudiosa Felice Maria Rossetti en la seva obra San Francesco vivo, recull una sèrie de testimonis d’homes i dones del temps modern que, arribats per les més diferents circumstàncies i motius a la ciutat d’Assís, en aquesta fascinant ciutat d’Umbria se sentiren rodejats d’una arcana força que els canvià. Ernest Renan ho havia comprès quan en el desembre de 1884 escrivia: «Tenim necessitat de sant Francesc, si el sabem cridar, tornarà entre nosaltres. Els frares d’Assís des del segle passat han proclamat que ell hi era, que estava vivent en el sepulcre, esperant de baixar entre nosaltres.» (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.