×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) Lleida ha aconseguit augmentar un 10,31% la quantitat de roba usada recollida en un any, passant de 298.806 quilograms recollits l’any 2017 a 329.622,51 quilos l’any passat. Així es va donar a conèixer després de la firma d’un nou conveni de col·laboració entre la Fundació Jaume Rubió i Rubió i la Paeria.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és seguir mantenint el projecte de recollida de roba usada que es du a terme a Lleida des de l’any 2006, i que permetrà la col·locació de 10 nous contenidors de recollida d’aquest material als carrers de Lleida, que ja s’estan instal·lant i que incorporen una nova imatge, de color vermell. D’aquesta manera s’arribarà a un total de 40 unitats distribuïdes pels carrers de la ciutat.

Un total de 10 persones treballen en la gestió d’aquesta roba usada que després es reparteix entre les persones necessitades de la ciutat o es ven en les botigues de roba de segona mà. Unes 500 famílies es beneficien d’aquesta roba. Reciclant la roba als contenidors vermells que gestiona la Fundació Jaume Rubió i Rubió s’aconsegueix evitar que aquestes tones de roba vagin a l’abocador, la qual cosa és una combinació de la vessant social i de la mediambiental.

Tota la roba usada es pot aprofitar, tant els tèxtils, com les sabates, bosses, cinturons i altres complements, fins i tot la que està foradada o en mal estat. La roba que es pot aprofitar de nou es destria i es neteja per a reutilitzar-la i la que està en mal estat es destina a fer draps per a la indústria.

La Fundació Jaume Rubió i Rubió, a través de l’empresa d’inserció TROBALLES, té com a objectiu la creació de llocs de treball per persones amb vulnerabilitat o en risc d’exclusió social de Lleida. La seva finalitat és aconseguir la inserció sociolaboral a les persones amb especials dificultats per treballar i trobar feina.

Cal destacar que l’entitat social disposa d’un servei de recollida de roba usada a domicili. Només cal trucar al telèfon 900102042 de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i el personal de troballes passarà a recollir-la al domicili indicat. Durant l’any 2018 es van recollir prop de 23 tones de roba a les cases.