Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El cardenal Lluís Martínez Sistach pronunciarà aquest dimarts una conferència a Santiago de Compostel·la sobre “Raons per a la presència pública de l’Església: el discurs ètic sobre economia i política de la Caritas in veritate”. Segons una nota de l’arquebisbat, en aquesta ponència Sistach afirma que “la Constitució no va voler optar per cap de les següents solucions extremes: ni una Espanya confessional ni una Espanya laïcista. Es va optar per una posició intermèdia i es va establir l’aconfessionalitat de l’Estat”.

Sobre la presència pública de l’Església en la societat, l’arquebisbe afirma que “aquesta presència és per a evangelitzar, comunicant la bona nova als pobres, cosa que es realitza també amb el seu discurs ètic sobre economia i política, és a dir, proclamant els principis ètics de gran contingut que presenta l’encíclica Caritas in veritate. L’Església continua oferint a la societat amb generositat i constància el testimoni de la caritat perquè, com ens diu el Sant Pare en aquesta encíclica, ‘el compromís per al bé comú, quan està inspirat en la caritat, té un valor superior al compromís merament secular i polític’”.

L’aportació també analitza  l’actual debat sobre la laïcitat en països com França, Itàlia i Espanya, passa revista al magisteri de Benet XVI sobre aquesta qüestió, remarcant la importància del compromís dels laics cristians en el món. L’arquebisbe de Barcelona també insisteix en la necessitat de conèixer i valorar la identitat del nostre país i d’acollir els immigrants, facilitant-ne la integració en el nostre país i la nostra cultura, tot respectant també la seva.

La conferència la pronunciarà dimarts a la tarda dins de les XI Jornades de Teologia que es fan els dies 6, 7 i 8 de setembre a Santiago de Compostel·la, organitzades per l’Institut Teològic Compostel·là i la Facultat de Teologia de la Universitat Pontifícia de Salamanca. El tema de la jornada és “Desafiaments de la crisi econòmica i compromís cristià: vers un desenvolupament humà integral”.