Vés al contingut
Catalunya Religió
stella maris

BISBAT DE TARRAGONA El Secretariat diocesà de l’apostolat de la mar, Stella Maris Tarragona, ha visitat 522 vaixells al Port de Tarragona durant l’any 2022 i ha contactat amb un total de 10.171 tripulants, dels quals 1.132 han acudit al seu centre.

L’augment més considerable fa referència al nombre de tripulants contactats i al nombre de mariners que han passat pel Centre Stella Maris, que ja superen els que ho van fer l'any 2019 abans de la pandèmia.

Aquestes són algunes de les xifres més rellevants de la Memòria 2022, que mostren que s’està recuperant la normalitat després de la pandèmia de la Covid-19.

Durant tot l’any, Stella Maris destina els matins dels dilluns, dimecres i divendres a visitar els vaixells que han arribat al Port per a facilitar-los informació. Les tardes, excepte els caps de setmana, es dediquen a l’atenció dels mariners que contacten amb l’entitat, se’ls recull al seu vaixell i se’ls porta al Centre Stella Maris, on disposen de serveis com connexió gratuïta a Internet, venda de targetes SIM per a fer trucades, i els serveis d’oratori, biblioteca i un petit bar.

Stella Maris destina els matins dels dilluns, dimecres i divendres a visitar els vaixells que han arribat al Port

Algunes de les actuacions que han realitzat durant l’any 2022 han estat el repartiment d’ous de Pasqua com a present per la bona nova de la resurrecció de Crist, o l’entrega de 615 gorres procedents de parròquies, comunitats, col·legis o particulars, per als mariners. A més, l’any 2022 es va produir el canvi del consiliari, que actualment és el religiós rogacionista P. Francis Ferruci Cayao Cañete, que ha desenvolupat una part molt activa, celebrant l’eucaristia a bord dels vaixells que ho sol·liciten i cada primer divendres de mes a l’oratori del Centre.

Per altra banda, l’any 2022 s'ha disposat d’un vestuari renovat gràcies a un conveni de patrocini amb el Port de Tarragona. I gràcies a una donació d’ESTARRACO, s'ha dotat els voluntaris de cascs de protecció integral renovats. També aquest 2022 s'ha renovat la concessió administrativa de l’edifici que ocupa l’entitat, propietat de l’Autoritat Portuària, afegint-hi la planta superior del mateix edifici, que es trobava sense cap ús.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.