Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Glòria Barrete –CR) La darrera sessió del club de lectura Amb fe de llibres s’ha dedicat al comentari del llibre L’Apicultor d’Alep de Christy Lefteri. Una obra publicada el 2020 en català per Columna.

► Podeu recuperar la conversa aquí.

El llibre explica la història del Nuri i la seva dona, l’Afra que viuen a Alep, junt amb el seu fill, Sami. Ell és apicultor i dedica la seva vida a les abelles; ella és una artista que ven els seus quadres al mercat de la ciutat. La guerra ho destrueix tot i han de fugir. Aquesta novel·la és la història del periple de fugida des de Síria i fins a Anglaterra.

Però és molt més. És la història de molts refugiats que es veuen abocats a fugir amb el que duen posat, superant obstacles, patiments, estrès post-traumàtics i fent dols sense temps ni espai per assimilar-ho.

Un llibre que remou, que deixa residu, i que ens recorda avui dia que el drama dels refugiats “és cíclic, actual” i, malauradament, lluny de solventar-se.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.