Vés al contingut
Catalunya Religió
sjd
Fotografia: Sant Joan de Déu.

SJD Les congregacions de Filles de Sant Josep i Sant Joan de Déu s'han trobat amb motiu de la posada en marxa de la Casa AVIDI, acollida per una vida digna. Un projecte compartit entre totes dues institucions amb el que s'acompanya a 15 dones grans en situació de sensellarisme. La casa està ubicada a Calella, un municipi de la costa catalana, i forma part del Programa Malla de Sant Joan de Déu Serveis Socials, un ecosistema de protecció a la dona sense llar.

En la trobada han participat representants de les Filles de Sant Josep, Sant Joan de Déu Província d’Espanya i Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, que dirigeix el projecte. En un ambient distès han pogut compartir mirades sobre com acompanyar persones en situació vulnerable i la importància del treball en aliança. La germana superiora general de les Filles de Sant Josep, Maria Zulma Carrera, ha recordat que les aliances són "motiu d'esperança" i ha valorat que les dues congregacions tinguin un "llenguatge similar" que permet desenvolupar el projecte amb molta entesa.

El germà Jose Luis Fonseca, primer conseller provincial de Sant Joan de Déu Província d’Espanya, ha destacat que el projecte respon al compromís de l’Orde de Sant Joan de Déu de "teixir xarxes de solidaritat" tal com ens demana el Papa Francesc.

Un projecte segueix la missió que aviat farà 150 anys van seguir les Filles de Sant Josep amb els seus primers projectes a Calella

Durant la trobada han visitat la Casa AVIDI, que consta de 15 habitacions individuals i espais compartits, com les cuines, les sales d'estar o les terrasses. Espais cuidats que permeten a les dones tenir estabilitat. Emili Bargalló, Director de la Unitat Territorial I de Sant Joan de Déu Província d’Espanya ha destacat que "els espais són sanadors" i a la casa AVIDI s'ha pogut comprovar aquest fet, donat que en 4 mesos ja hi ha hagut canvis significatius en les dones que hi viuen. Salvador Maneu, Director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona ha destacat que AVIDI permet complir “l’anhel d’estabilitat” que necessiten les dones, alhora que” disposen d'un entorn dinàmic que permet el seu progrés social” i ha recordat que “a AVIDI hi viuen 15 dones, però és un projecte obert al poble”.

Puri Rojo, germana de les Filles de Sant Josep i coordinadora del projecte AVIDI, ha destacat les millores que estan tenint les dones en els seus processos personals en poder disposar d’un espai residencial estable i en un entorn acollidor com és Calella, que compta amb un teixit associatiu consolidat i unit.

La germana superior general ha posat en valor que el projecte segueix la missió que aviat farà 150 anys van seguir les Filles de Sant Josep amb els seus primers projectes a Calella, acompanyant dones en situació vulnerable i fomentant la seva inserció laboral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.