Dia:  Dijous, 21 d'octubre
Hora:  a les 18:30
Lloc:  Museu Episcopal de Vic . Vic
Organitza:  Museu Episcopal de Vic  
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Museu Episcopal de Vic
Plaça del Bisbe Oliba, 3, 08500, Vic
Conferència

Viatge a l'Infern de Dante interpretat pels artistes, a Vic

Conferència a càrrec del Dr. Francesc Orenes, professor titular emèrit de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

La fantasiosa i exuberant Divina Comèdia de Dante ha motivat que artistes de totes les èpoques reinterpretessin en clau visual el seu contingut literari. L’art, concebut sobretot com a suport, ha contribuït de manera notable en favor del seu coneixement i divulgació des de totes les manifestacions artístiques: pintura, escultura, gravat, murals o miniatures en còdexs. 

L’INFERN, EL PURGATORI I EL PARADÍS. DANTE I LA DIVINA COMÈDIA

El 14 de setembre de l’any 1321, ara fa 700 anys, moria Dante Alighieri, poeta i escriptor italià. Per commemorar aquesta efemèride, des d’Amics dels Museus d’Osona i el Mev hem organitzat tot un seguit d’actes que, a través de la poesia, l’art, el cinema, l’escenificació i la dansa, ens conviden a aproximar-nos als dos eixos principals d’aquest cicle: la figura de Dante i la seva obra més reconeguda: La Divina Comèdia. Amb aquesta proposta volem sumar-nos a les nombroses activitats que, al llarg d’aquest any, reten homenatge a un dels grans autors clàssics de la cultura universal. Durant tot el temps que duri aquest cicle, es podrà visitar l’exposició de llibres Dante: una mostra documental a la Biblioteca Joan Triadú.

Programa sencer

CONDICIONS DEL CICLE DE CONFERÈNCIES

- Totes les conferències són gratuïtes.

- Es requereix reserva prèvia. Places limitades.

- La sessió de cinema tindrà les condicions habituals que tenen les sessions del Cineclub Vic.