Dia:  Dissabte, 12 d'octubre
Hora:  a les 11:30
Lloc:  Catedral de Sant Pere . Vic
Organitza:  Catalonia Sacra
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Catedral de Sant Pere
Plaça de la Catedral, 1, 08500 , Vic
Visita guiada

Els sostres de la Catedral de Vic

En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, Catalonia Sacra organitza una visita guiada als sostres de la catedral de Sant Pere de Vic.

L’incendi de la catedral de Sant Pere de Vic ocorregut l’any 1936 deixà el gran edifici sense sostre. L’any 1940, en cobrir-se de nou, els responsables de les obres enginyaren un extraordinari entramat d’envanets que permeté de cobrir amb garanties un edifici tan gran, salvant les dificultats tècniques, econòmiques i materials del moment. Passejar-se per aquesta mena de llimbs situats entre les teules i les voltes de la catedral permetrà comprendre el sistema constructiu, valorar l’enginy dels responsables, i trobar-se dins un àmbit arquitectònic sense gaires equivalents. Sens dubte, una manera ben diferent de visitar la seu episcopal vigatana.

La visita es completa amb l'ascenció al campanar romànic de la catedral. Una torre de 46 metres d'altura contruida en època del bisbe Oliba, que permet veure els teulats de la catedral d'es d'un altre punt de vista.

Activitat gratuita inclosa a les "Jornades Europees de Patrimoni 2019"

Durada 90 minuts

Guia Sr. Guillem Mercadal

Places limitades. Màxim 20 persones

 

Inscripcions 

Formulari de reserves. https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/419

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)