Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Marta Nin – CR) Avui dilluns fa exactament 51 anys que Joan XXIII va anunciar al món la celebració del Concili Vaticà II. I avui, per commemorar aquella data, neix a Internet una nova pàgina web: Vivailconcilio.it La iniciativa és dels teòlegs italians més prestigiosos, entre els quals figuren l’actual president de l’Associació Teològica Italiana, Piero Coda, i el seu vicepresident, Marco Vergottini. Entre els promotors també hi ha els cardenals Carlo Maria Martini i Roberto Tucci, així com el bisbe Luigi Vettazzi. A més a més d’aquest comitè promotor, la web compta amb la benedicció explícita d’un bon número de bisbes italians i dels cardenals Roger Etchegaray, Silvano Piovanelli, Achille Silvestrini, Dionigi Tettamanzi. També hi ha molts ens, com la Comunitat de Bose i altres monestirs italians, que recolzen la iniciativa.

La finalitat principal de la web és “promoure i valoritzar l’ensenyament del Concili Vaticà II”. En declaracions a CatalunyaReligió.cat, Marco Vergottini afirma: “no pretenem defensar el Concili perquè no ens cal defensar-lo, el Concili es defensa tot sol. Tampoc tenim la intenció de crear un moviment d’opinió, sinó un lloc agradable, hospitalari, al voltant del Concili. No volem fer polèmica, ni posar-nos nostàlgics”.

A la pàgina inicial de la web s’explica que l’expressió “Visca el Concili” vol ser sobretot una expressió “d’agraïment, perquè al llarg dels segles de la seva història a l’Església no li ha mancat mai l’assistència de l’Esperit Sant”. A més d’un agraïment, vol ser també “una promesa: només si es renova la fidelitat i la veritat a aquell esdeveniment espiritual, a l’Església Catòlica li serà possible disposar dels dons rebuts i mantenir-ne viva la memòria”. Citant referències de Joan Pau II i Benet XVI al Concili Vaticà II, els promotors afirmen que la iniciativa  “és una tasca que s’arrela en la memòria, compromet el present i obre a la profecia”.

Entre la documentació que conté la web, i que anirà actualitzant-se, hi ha fonts conciliars, documents del magisteri, articles teològics, bibliografia, informació sobre congressos, imatges i vídeos... La secció editorial i les que hi ha estan relacionades s’actualitzaran el 25 de cada mes.

El llançament de la web ha estat difòs no només per l’agència de notícies dels bisbes italians, SIR, sinó també per la Ràdio Vaticana, senyal que compta amb el suport de la Santa Seu.

Vivailconcilio.it és una iniciativa que neix a Itàlia, però com el Concili, té una projecció internacional. Tant de bo puguin sorgir en altres països webs paral.leles a aquesta, que s’hi vulguin agermanar. Segur que els promotors n’estaran ben contents.