Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) L'atur ha augmentat a Catalunya gairebé un set per cent. A primera vista pot semblar només una xifra però més enllà es veuen afectades 43.700 persones i de retruc les seves famílies. A Espanya hi ha més d'un milió de llars on no hi treballa ningú. Aquest últim any s'han perdut en tot l'estat espanyol 237.800 llocs de treball, la majoria dels quals, entre els joves. De fet, aquest col·lectiu està vivint amb un 42 per cent d'atur entre els seus membres. Davant d'aquesta situació la societat no s'indigna, no es manifesta ni es rebel·la. És un problema dels nostres temps? És un problema de país? Potser un problema de la nostra societat?  

Aquestes i moltes altres són preguntes que es posaran sobre la taula el proper dissabte dia 12 de febrer en el marc de la Jornada d'Estudi que organitza cada any la Pastoral Obrera de Catalunya i Balears. Enguany el títol de la jornada és "Prendre consciència dels moments que vivim: una invitació a l'acció" (Rm 13,11).

"La gent és conscient de la situació actual, especialment pels qui més pateixen la crisi. Però nosaltres entenem per consciència quelcom més enllà: entendre per què està passant el que està passant, preguntar-s'ho i implicar-se". Així de contundent es mostra Pepe Rodado, delegat de la Pastoral Obrera de la Delegació de Barcelona.

Rodado explica a CatalunyaReligió que "La gent ho viu amb passivitat. Hi hauria d'haver moltes manifestacions i en canvi la gent no s'implica". Posa d'exemple el país veí, França, on la massa social està molt més implicada i és més activa. 

"Els militants obrers cristians intentem sensibilitzar la gent però sovint ens trobem amb una paret", diu Rodado. Afegeix que "Els treballadors cristians hem d'analitzar els fets i deixar-nos tocar per ells i per Jesús, que crida a aixecar-nos i caminar. No podem quedar al marge d'aquesta recerca, de saber per què està passant el que està passant".

Com cada any, la jornada compta amb una pregària, una ponència (aquest any a càrrec del sociòleg Víctor Renes) uns grups de treball, un dinar i una eucaristia. La jornada es farà el dissabte 12 de febrer de dos quarts de deu del matí a sis de la tarda al Seminari Conciliar de Barcelona. Organitza la trobada el Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. La data límit per les inscipcions és el dimecres 9 de febrer.