Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dilluns 27 de desembre es compleixen els 25 anys de la publicació del document episcopal Arrels Cristianes de Catalunya. Narcís Jubany i Ramon Torrella eren els bisbes que lideraven l’Església Catalana el 1985 quan es va redactar el text més citat i amb més difusió de tots els escrits conjunts dels bisbes catalans.

Un punt central del document és el reconeixement de la consciència nacional de Catalunya, però el text té molts altres aspectes sobre el moment social i cultural del país. És el que podeu comprovar en la guia de lectura que aquest estiu va publicar a CatalunyaReligió.cat el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau. Una aportació que es pot trobar ampliada en el llibre 25 anys de les ‘Arrels Cristianes de Catalunya’. Un lectura més que recomanable el dia que es compleixen els 25 anys de la publicació del document.

Aquest dilluns, l’arquebisbe d’Urgell Joan Enric Vives també comenta l’aniversari en un article al diari Avui en el que recorda que “els bisbes de Catalunya hem refermat en moltes ocasions que [Arrels Cristianes] continua essent una doctrina social eclesial de referència i ben actual”.