Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Coincidint amb els onze anys del traspàs de l’arquebisbe emèrit d’Urgell Joan Martí i Alanis, aquest diumenge es va celebrar una missa funeral per la seva ànima a la catedral de Santa Maria d’Urgell, presidida pel seu successor, Joan-Enric Vives.
Vives ha destacat la vida generosa de l’arquebisbe Joan Martí que fou durant 32 anys bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, i que morí el dia 11 d’octubre de 2009 a Barcelona, amb l’estimació dels diocesans i del presbiteri. Ell va ser l’encarregat d’aplicar el Concili Vaticà II a la Diòcesi, va renovar-la amb zel pastoral, i alhora va encaminar el Principat d’Andorra cap a la Constitució democràtica, que va acabar de aprovant-se el març de 1993. Martí també va exercir diversos càrrecs de responsabilitat en la Conferència Episcopal Espanyola i en la Tarraconense.

A l’homilia, Vives ha comentat la crida a “anar a la festa que Déu convoca, amb el vestit de noces i amb l’anhel del descans joiós en Déu. El Regne és un banquet de festa que molts del poble escollit no van atendre, i que després el Senyor fa anar a cridar els qui marxaven de la ciutat santa, perquè entressin i gaudissin de les promeses de vida i de felicitat que s’havien compromès en l’Aliança”.