Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La SalleAquest mes s’ha realitzat la setmana del ‘Tour Emprenedor La Salle Mollerussa’. Una setmana intensa que va finalitzar amb la celebració de 5 concursos de La Salle Challenge, i de la 1a Game Jam La Salle. Durant aquests dies, van col·laborar més de 20 ex alumnes emprenedors, participant en taules rodones, oferint xerrades i tallers emprenedors i explicant les seves experiències a l’hora de crear la seva empresa per tal d’impulsar l’actitud emprenedora entre els joves.

L’escola va comptar amb la col·laboració de més de 17 professionals del món de l’automoció, de la comunicació, del coaching empresarial, professorat universitari, escriptors/es, empreses informàtiques, de telecomunicacions, elèctriques, màrqueting, ciberseguretat, mobilitat, etc., que van oferir xerrades i tallers així com testimoniatges, consells, motivació i vivències a tot l’alumnat de Cicles Formatius.

Primera Game Jam La Salle

Aquest any el repte del Challenge el van proposar les empreses RESsolució Tècnica d’Immobles i DAICAR Mobel, entorn del projecte CREIX Llars per a tothom. Hi van participar els CFGS d’Automatització i Robòtica Industrial i de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics, proposant solucions per integrar la robòtica i la domòtica en cases sostenibles, ideant i prototipant un moble modular, i els cicles de Màrqueting i Publicitat i de Vídeo Discjòquei i So, que van definir i programar la millor manera de promoure el projecte CREIX, proposant formes de promoció i projecció publicitàries audiovisuals creatives i originals.

Al mateix temps, el professorat d’informàtica, amb la col·laboració d’un ex-alumne, va organitzar la Primera Game Jam La Salle, on l’objectiu era el desenvolupament d’un vídeojoc en un temps limitat. Aquesta activitat es va realitzar per equips per tal de cobrir els diferents perfils de programació, disseny, art, música… Finalment, l’alumnat del CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma va crear més de sis vídeojocs.

En els tallers d’interioritat (HARA), van treballar aspectes com l’assertivitat, la por, l’autocontrol i, sobretot, la confiança, la reflexió personal i l’acompanyament.

Paral·lelament, els alumnes del CFGM d’Emergències Sanitàries van participar en un concurs de Reanimació Cardiopulmonar, on es van valorar la destresa tècnica i el ritme mantingut en l’aplicació d’aquesta maniobra.

A més, els alumnes del CFGM d’Electromecànica de Vehicles Automòbils van participar en un Concurs de canvi de pneumàtics que va consistir a substituir els pneumàtics d’un vehicle en el menor temps possible.

D’altra banda, l’alumnat dels CFGM d’Instal·lacions i Telecomunicacions, Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, Gestió Administrativa, Vídeo discjòquei i so i  d’Electromecànica de Vehicles Automòbils van participar en els tallers “Anem per Feina, I tu Què Tries?” on van adquirir les habilitats necessàries per realitzar el Currículum Vitae i la Carta de Presentació, mostrant els diferents portals de cerca de feina i les opcions que permeten les pàgines webs, xarxes socials i aplicacions mòbils.