Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dilluns la direcció del col·legi de La Salle Bonanova va informar amb una circular totes famílies del centre d’un possible cas d’agressió sexual de fa anys. El centre educatiu va tenir coneixement per primera vegada d’aquests suposats fets d’un professor del centre el 13 de novembre. Un jutjat de Barcelona que tramita la denúncia des del mes passat va comunicar a l’escola els fets que haurien succeït suposadament fa 10 anys a les instal·lacions de l’escola, també utilitzades per part del Club Esportiu.  

El treballador afectat havia agafat la baixa laboral dos dies abans d'arribar la comunicació del jutjat i s’ha comunicat a les famílies que “mentre duri la instrucció d’aquest procediment la Institució ha decidit que no se’l reincorporarà en cap de les seves funcions”. Des de l’escola suposen que el cas no afecta a cap dels alumnes que actualment estan matriculats al centre, però que s’ha personat en la causa per tenir accés a tota la informació i poder traslladar el que sigui necessari a les famílies. Posteriorment, aquest dimarts la denúncia ha trascendit als mitjans de comunicació.

Des de que s'ha conegut la denúncia, La Salle ha col·laborat amb tot allò que s’ha sol·licitat des del jutjat i dels Mossos d’Esquadra per tal d’esclarir els fets: “és important remarcar la nostra col·laboració amb la Justícia i també la nostra voluntat de respectar la presumpció d’innocència de tota persona”.

En tenir coneixement del cas, s’ha activat el protocol corresponent, s’ha informat a les famílies per “transparència” i la Salle s’ha posat a disposició de la Justícia per tots els aspectes que es derivin del procediment.  Davant d’aquesta situació La Salle reitera que “amb més de 300 anys d’història que vetlla per l’educació dels nens i nenes en tot el món, el nostre principal objectiu és i serà la formació i l’educació d’aquests des de la salvaguarda dels seus drets i dignitat”.

Des del 2004 els centres educatius de La Salle disposen d’un protocol específic de tractament de possibles casos d’assetjament, actualitzat posteriorment el 2016. Des de l’any 2017 compta amb un Codi Ètic i de Conducta que afecta totes les obres i persones vinculades a La Salle fonamentat en la tolerància zero i en la total transparència en totes aquestes situacions. També tenen obert el correu suport@lasalle.cat per comunicar sobre situacions d’abusos de qualsevol tipus i qualsevol informació o neguit d’aquest àmbit.