Vés al contingut
Catalunya Religió

(SJD/CR) “A Sant Joan de Déu ens agrada cuidar”. Amb aquesta afirmació l’orde religiós ha celebrat el dia internacional de les persones cuidadores. Un valor que acompanya el seu dia a dia i que han aprofitat per “reconèixer totes aquelles persones que cuiden d’altres persones, siguin professionals, familiars, amigues o veïnes”.

L’actual crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 ha posat en relleu la importància i el valor de cuidar, i d'un servei tan essencial com és l'atenció domiciliària a persones en situació de dependència.

La Fundació d'Atenció a la Dependència Sant Joan de Déu (FAD-SJD) té llarga experiència en l'atenció domiciliària. Ofereix un servei d’atenció domiciliaria personalitzat, integral i especialitzat a persones en situació de dependència que necessiten el suport d’una persona cuidadora professional. Un model d’atenció humanista, centrat en les necessitats essencials de la persona. L’equip d'atenció infermera avalua i detecta les necessitats de la persona, planifica l’atenció i realitza un seguiment periòdic. La persona cuidadora professional és qui du a terme el servei a persones en situació d’edat avançada, malalties cròniques, problemes de salut mental, procés de fi de vida i malalties de la infància.

Ara més que mai, aposten per una atenció domiciliària propera i de qualitat. Aquest centre de Sant Joan de Déu també ofereix un programa d'inserció laboral a persones en situació de risc d’exclusió, que són formades per cuidar a domicili a persones qui han perdut autonomia personal o tenen problemes derivats de l’envelliment.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.