Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) La parròquia de Sant Salvador de Tarragona ha celebrat la cloenda del seu cinquantè aniversari de la amb la projecció d’un vídeo sobre el recorregut d’aquests cinquanta anys de vida parroquial i uns testimonis d’agraïment amb motiu d’aquesta efemèride.

Seguidament, l’arquebisbe Joan Planellas va presidir la missa d’acció de gràcies que va ser concelebrada pels rectors in solidum de la parròquia Joan Miquel Bravo, Jordi Díaz, Agustí Ayats i Clemente Lucena; Joan Miracle, qui fou el primer rector; Isidre Foguet, arxiprest emèrit; Mario Buonnano, sotsdelegat diocesà per al clergat i Francesc Xamar. L’arquebisbe, durant l’homilia, va animar a la comunitat a continuar endavant sent llavor de l’alegria de l’evangeli enmig del barri i testimoniant la fraternitat amb tothom.

Durant l’acte de cloenda també es va compartir el testimoni escrit de Joan Miracle que va escriure en l’escaiença del 25è aniversari d’aquesta parròquia. “Corria els anys 1970 quan les primeres misses al nostre barri de Sant Salvador es van celebrar sota els pins del bloc B5 i els primers mossens que les celebraren van ser Tomàs Bartolí i també el Pere Martorell del convent dels Carmelites de Tarragona”, explicava. Concretament, el 19 d’agost de 1970 era quan el cardenal Benjamín de Arriba y de Castro creava una nova parròquia. “La nostra parròquia naixia pobre, sense instal·lacions, amb pocs mitjans com la primitiva Església dels apòstols”. Amb el pas dels anys i gràcies a la col·laboració de moltes persones, el dia 19 de març de 1975, la comunitat de cristians del barri de Sant Salvador de Tarragona van veure fet realitat el somni que tant havien anhelat. Aquell dia l’arquebisbe Josep Pont i Gol beneïa la nova Església.

Al finalitzar la celebració d’aquest passat dissabte també es van beneir els pessebres que es troben en el mateix temple parroquial. Enguany, un d’ells ha estat realitzat per l’Associació de Jubilats de Sant Salvador i l’altre, en diorames, és obra de Carles Clanxet.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.