Vés al contingut
Catalunya Religió
escriva-josepmaria
Fotografia: Opus Dei.

Opus Dei Un cercador particularment eficaç, categories per temes, els textos en més de 20 idiomes, un disseny clar i senzill que facilita la lectura i la velocitat de càrrega en connexions lentes. Així és el nou lloc web de l'Opus Dei que recull les obres del seu fundador, Josepmaria Escrivà.

Camí, l'obra més popular d'Escrivà, es pot consultar a la nova pàgina, juntament amb Solc i Forja, i les recopilacions d'homilies Amics de Déu i És Crist que passa; s'han incorporat també en castellà el primer i segon volum de Cartas i En diálogo con el Señor, publicats en els darrers anys com a edicions crítiques.

Altres textos —alguns fins ara inèdits— segueixen el pla de publicació de les obres que sant Josepmaria va deixar escrites. La seva preparació s'ha encarregat a l’Instituto San Josemaría Escrivá, que les publicarà com a edicions crítiques que les contextualitzen i n'afegeixen informació. Passat un temps de l'edició en llengua original o de les successives traduccions, s'aniran afegint a poc a poc a escriva.org per accedir-hi universalment, amb els corresponents índexs de matèries i de referències de la Sagrada Escriptura.

Quatre innovacions del lloc web dels escrits de sant Josepmaria

Les novetats i les innovacions d'aquest nou web s'han centrat a donar solució als quatre problemes que es van identificar a l'antiga: idiomes disponibles i problemes de visió, connexió i compatibilitat de dispositius.

Actualment, s'ofereixen a escriva.org traduccions a vint-i-quatre idiomes -ja que no totes les 142 traduccions de Camí s'han digitalitzat- i s'aniran afegint progressivament les que es preparin.

Pel que fa a les persones que tenen problemes de visió, amb dificultat per veure amb poc contrast o que no veuen en absolut, a escriva.org, tipografies, fons i colors estan escollits de tal manera que ajuden a navegar pel web de manera amable i senzilla.

Índex de matèries segons el llibre que es vol consultar

D'altra banda, s'ha adaptat el web perquè funcioni correctament i de manera fluida a països que no tenen una banda ampla de connexió a Internet.

Amb els canvis introduïts, els temps de càrrega s'han vist reduïts a la majoria de països i també als dispositius mòbils des dels quals s'accedeix: els més senzills o antics també notaran millores respecte al web anterior.

Com treure partit a escriva.org?

Les obres de sant Josepmaria publicades en aquest portal sumen diversos milers de pàgines, amb un contingut ampli i ric. Per a aquells usuaris que vulguin trobar cites o idees concretes segons un camp temàtic determinat, s'ha creat un índex que agrupa tots els textos per matèries.

La pàgina té a més un cercador potent que permet localitzar ràpidament qualsevol paraula i trobar cites de manera senzilla. A partir d'ara resultarà més fàcil, per exemple, triar una referència de sant Josepmaria sobre santificació del treball, amor al Papa o filiació divina.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.