Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social La Caixa) Més de 2.000 ciutadans en risc o situació de vulnerabilitat que viuen en zones rurals de Catalunya, concretament a les comarques del Moianès, l’Anoia, el Bages i el Berguedà (Barcelona); el Segrià, el Solsonès i el Pallars Jussà (Lleida); i les Terres de l’Ebre (Tarragona), seran els beneficiaris directes dels ajuts que l’Obra Social ”la Caixa” destina aquest any a la millora de la qualitat de vida de les persones en risc o situació d’exclusió social, principalment menors, joves, dones, immigrants, gent gran i persones discapacitades o amb malaltia mental. La convocatòria d’Acció Social a l’Àmbit Rural 2018 ha seleccionat set projectes impulsats per entitats a Catalunya que suposen una inversió total de 212.700 euros.

En el conjunt de l’Estat, aquestes ajudes arribaran a 126 municipis de menys de 10.000 habitants a través de 36 projectes que han estat seleccionats i que suposen una inversió de 906.800 euros que tindrà com a beneficiàries directes més 12.000 persones en situació de vulnerabilitat. A més, els projectes compten amb la participació de 175 professionals del sector i 749 voluntaris.

La convocatòria d’Acció Social a l’Àmbit Rural 2018 forma part del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any destina 18,5 milions d’euros a projectes que tenen cura de diferents àmbits, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Aquesta convocatòria pretén impulsar projectes adaptats a les característiques específiques i a les necessitats psicosocials en el medi rural de persones en risc o situació d’exclusió social.

Acció social a l'àmbit rural 2018 en xifres

A l’hora de seleccionar els projectes per a aquesta convocatòria s’han prioritzat aquelles propostes que afavoreixen la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, la lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social, la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat i la interculturalitat i la cohesió social.

A més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, la Fundació Bancària ”la Caixa” posa especial èmfasi en aquells projectes que promouen el respecte i la dignitat de les persones, i que destinen temps en conèixer cada individu, potencien els seus interessos i la seva capacitat d’elecció i implicació. L’apoderament de les persones destinatàries com agents actius de canvi és determinant en el disseny, el desenvolupament i l’avaluació de les activitats.

L’experiència de la pròpia entitat impulsora, així com la col·laboració i cooperació amb altres entitats o administracions, una gestió transparent i la pròpia viabilitat social, tècnica i econòmica del projecte per garantir la seva sostenibilitat futura han estat també aspectes determinants a l’hora de puntuar les propostes, que inclouen també la implicació de voluntariat en el 92% dels projectes seleccionats.

Amb aquesta inversió, l’Obra Social ”la Caixa” retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat la contribució de l’entitat en el desenvolupament i progrés social del medi rural “mitjançant accions que repercuteixen directament en la població més vulnerable i ofereixen oportunitats reals a les persones que més ho necessiten”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.