Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri- CR) Algunes claus per a interpretar l’Església a Llatinoamèrica. Una forta opció pels pobres com a “un eix il·luminador” i compartir la lectura orant de la Bíblia amb el poble. Són claus del document d’Aparecida, aprovat per l’episcopat llatinoamericà el 2007, que també és una de les claus per entendre el papa Francesc.

Així ho explica Mario Gutiérrez, xilè i provincial dels Missioners Claretians del Sud, que inclou les comunitats d’Argentina, Xile, Paraguai i Uruguai. Parròquies, santuaris, escoles, comunitats de missió, són algunes de les seves presències, que completen amb una forta preocupació pels mitjans de comunicació. Però sobretot volen fer de la Paraula de Déu “un espai de trobada” i una invitació personal: “No busquem destinataris d’un missatge, busquem interlocutors”

Recollim aquesta experiència dins dels testimonis que presentarem aquesta Setmana Santa de l’Església a Llatinoamèrica, Àfrica i Àsia, i que vam recollir en una recent trobada internacional dels Claretians a Vic.