Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Caputxins) La Facultat de Teologia ha acollit aquest dimecres la conferència anual de la Família Franciscana amb el tema, enguany, El cercle de la saviesa: Ramon Llull i la mística sapiencial, a càrrec del Dr. Joan Andreu Alcina, professor de Teologia Sistemàtica al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca i d’Història del Pensament Contemporani a la Facultat de Periodisme.

La xerrada, emmarcada en la propera celebració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull que es celebrarà el 2016, ha tingut una assistència molt concorreguda, comptant amb la presència de diversos professors de la Facultat, alumnes i membres de la Família Franciscana.

Ramon Llull, un gran místic

La conferència ha començat acotant el que s’entén per mística, precisant que és una dimensió constitutiva de la persona humana i que demana una antropologia unitària de cos, raó i esperit. Alcina ha parlat del llenguatge místic com a simbòlic i performatiu, que realitza allò que diu, que transforma i que ens permet un coneixement amorós de la realitat, tot i que inefable. El ponent alhora situa a Llull com un gran místic que intenta convertir la seva experiència en una gramàtica teològica per poder dialogar amb les altres religions monoteistes i amb els pagans, de manera que, entenent la grandesa i la bonesa de Déu Trinitari, puguin convertir-se.

També ha afirmat que a la Transcendència sols es pot arribar per la Immanència i que tots dos estan íntimament relacionats.

En acabar, el degà ha anunciat els actes que s’estan preparant per celebrar els 700 anys de la mort de Ramon Llull, com dos Congressos Internacionals a Palma i Barcelona, exposicions, llibres i experiències artístiques.