Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) "El Concili Vaticà II va marcar uns objectius, però d'això ja en fa 50 anys! El missatge de l'Evangeli no ha canviat però hem de reflexionar sobre com actualitzar aquest missatge", explica Joan Planellas, Vicedegà de la Facultat de Teologia de Catalunya. Intentar actualitzar el missatge de l'Evangeli en el món d'avui dia serà la principal aportació que farà el Curs d'Estiu de la FTC.

Aquest curs, que porta per títol L'actualitat de Concili Vaticà II. 50è aniversari, es durà a terme entre l'1 i el 3 de juliol a la mateixa facultat. 

El curs incideix, bàsicament, en el context socioeclesial. Es vol reflexionar sobre què és l'Església i què fa l'Església. Planellas parla d'"Església cap endins i Església cap enfora" per explicar que "és important mirar què és i com es defineix l'església avui per després poder encarar el què fa en diàleg amb el món".

La majoria de ponències les faran professors de la FTC entre els quals hi haurà: Norbert Miracle, Xavier Morlans, Peio Sànchez, Jordi Font, Emili Marlés, Daniel Palau i Gaspar Mora.

Des del passat octubre i fins el desembre de 2015 la FTC celebrarà el cinquantè aniversari del Concili Vaticà II. Aquest curs d'estiu serà el segon que la FTC dedica a aquest tema. "La implicació de la facultat és total" explica Planellas. Però aquesta implicació no es limita a quatre anys de congressos, cursos i celebracions, sinó que "els textos del Concili han tingut una incidència important en la docència de la FTC".