Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escolania de Montserrat) L’Escolania ha iniciat el nou curs 2011-2012 amb 52 alumnes, dels quals 14 són nous -12 entren a 4t de Primària i dos més a 5è-. Enguany, el conjunt coral montserratí té previstes tres sortides a l’estranger, la primera de les quals començarà a finals de mes, amb la gira que realitzarà per Flandes i Alemanya, entre el 27 de setembre i el 3 d’octubre. El primer dels concerts el farà el dia 29 a l’església de Saint Pieterskerk de Ghent –on participarà en el festival internacional d’aquesta ciutat-; el segon a l’església de Dechsendorf, l’1 d’octubre; el tercer a la catedral de Bamberg, el dia 2; i tancarà la gira al Pfarrei Unsere Liebe Frau Nürnberg, el 3 d’octubre.

El dimarts 20 de desembre, l’Escolania oferirà el ja tradicional concert solidari, que en aquesta ocasió celebrarà a l’església del Carme de Barcelona, els beneficis del qual aniran a la Fundació Arrels, entitat ubicada al mig del Raval barceloní, que enguany celebra el 25è aniversari.
 
En començar l’any, la segona sortida internacional de l’Escolania. El divendres 13 de gener tindrà lloc a l’església de Santa Maria in Trastevere de Roma el concert de cloenda de l’exposició Gaudí i la Sagrada Família. Art, ciència i espiritualitat –comissariada per Daniel Giralt-Miracle, que es podrà veure al Braccio di Carlo Magno de la Ciutat del Vaticà del 24 de novembre al 15 de gener-, organitzada per la Fundació Sagrada Família i la Fundació Joan Maragall.
 
El mes de març, l’Escolania enregistrarà un nou CD amb música del P. Àngel Rodamilans, tot coincidint amb el 75è aniversari de la seva mort. El conjunt coral de Montserrat participarà també en els actes d’homenatge al P. Rodamilans en el concert que oferirà a Sabadell el proper 16 de desembre.
 
I, finalment, abans d’acabar el curs, la tercera sortida internacional serà a Mèze i Montpellier (França), entre els dies 11 i 14 de maig. Durant l’any 2011-2012 l’Escolania també oferirà concerts per Catalunya. A destacar, a falta de tancar-se definitivament el programa del curs, el del divendres 21 d’octubre a Vic, el del 2 de desembre a Reus, l’esmentat del 16 de desembre a Sabadell o el del 8 de juny a Taradell.
 
Els programes de tots els concerts es podran anar trobant a la pàgina web de l’Escolania. Cal recordar també que la Jornada de Portes Obertes tindrà lloc el dissabte 3 de març de 2012.