Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) "Ens cal viure amb austeritat, no pas per acumular riquesa, sinó per oferir ajut als altres", va assenyalar el bisbe Francesc en l'acte de presentació de la Memòria de Càritas Diocesana de l'any 2011.

El bisbe de Girona en unes breus reflexions a l'entorn de l'acció de Càritas, deia que en un entorn social de crisi econòmica la crida evangèlica s'adreça a cadascú de nosaltres: "Què n'has fet del teu germà, que deriva a què has fet pel teu germà?". 

També van intervenir el Director de Càritas Diocesana, Ramon Barnera, que destacà la gestió del Programa de distribució d'aliments, que promouen diverses administracions i institucions, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros. 

Ja en detall de la Memòria, el secretari de Càritas Diocesana, Martí Batllori, va dir que, en el seu conjunt s'han mantingut tots els programes: Acollida, Aliments, Habitatge, Gent Gran, Educació, Immigració, Laboral i Sensibilització, amb una participació de 1.523 voluntaris i 79 professionals, conjuntament amb el suport d'empreses, entitats i administracions. Més de deu mil persones van ser ateses per Càritas en els diferents programes. 

En el torn obert de qüestions també s'informà de la incertesa que es viu en aquests moments respecte de l'abast de les retallades que poden patir algunes de les aportacions per part de les diferents administracions, especialment davant del fet de l'augment de les demandes i l'increment de les actuacions. 

Per la seva part el bisbe Francesc va assenyalar que, al seu entendre, els orígens de la crisi no eren solsament de caràcter tècnic, sinó també de principis morals i que calia recuperar la dimensió ètica fins als nivells personals. El Sr. Barnera, director de Càritas va afegir que "abans que rescatar bancs calia rescatar persones". 

Podeu veure la memòria anual aquí.