Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Barcelona) El director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglá, han signat una ampliació del conveni subscrit el mes de setembre de 2011 per coordinar l’activitat relativa a programes d’habitatge social, amb la finalitat d’afavorir la inclusió de persones amb especials necessitats d’atenció. Aquest conveni es va concretar en la cessió de 31 habitatges el mes de novembre de 2011 i ara s’amplia amb 30 pisos més.

La voluntat d’aquests convenis és sumar els esforços que fan les dues entitats per evitar que les famílies siguin desallotjades de les seves llars. La finalitat és ser més àgils a l’hora de donar resposta a les necessitats urgents d’habitatge, evitar desnonaments i afavorir la integració de les famílies.

Per dur a terme el seu objectiu d’acollida de les persones amb dificultats, Càritas Diocesana de Barcelona necessita disposar d’habitatges; és per això que s’han signat aquests convenis que estableixen una col·laboració i suport mutu que es concreta en la cessió d’habitatges, en règim de lloguer, per donar resposta a situacions d’emergència social provinents de persones sense llar o desnonades per dificultats econòmiques. Des de la signatura del primer conveni s’han cedit un total de 61 habitatges que se sumaran als 150 habitatges d’inclusió dels quals ja disposa Càritas i la seva fundació.

Dels 30 habitatges cedits ara a Càritas n’hi ha 10 a Barcelona, 3 a Sant Andreu de la Barca, 3 a Vilafranca del Penedès, 3 a Vilanova i la Geltrú i 1 a cadascun dels següents municipis: Sant Boi de Llobregat, Montcada i Reixac, Badalona, Cornellà, el Masnou, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Vilassar de Mar, Gavà, Gelida i Sant Boi de Llobregat.