Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Franciscans) El Santuari del Remei de Vic es va omplir aquest diumenge fins a no poder enquibir els mes de sis-cents fidels que van assistir a l’eucaristia de comiat de la comunitat franciscana de Vic. Va presidir el bisbe de Vic, Romà Casanova, que en la seva homilia va destacar el caràcter d'homenatge que aquella celebració tenia a tots els frares franciscans de Catalunya que durant 8 segles han anunciat l'evangeli de paraula i obra per tota la plana de Vic. Va dir també que demanava a la Mare de Deu del Remei que sorgissin noves vocacions a fi, que en un temps no molt llunya, els frares puguin retornar a Osona.

Els onze grups de la Comunitat Cristiana: Litúrgia, Pregaria, Oració, Caritas, Catequesi, Visitadors de malalts, Vida creixent, Coral, Grup de musica instrumental, Renovació carismàtica, i el grup de cristians pentecostals, van llegir els seus escrits i pregaries de comiat i de reconeixement a la tasca feta durant tants anys pels franciscans catalans.

L'Associació de Veïns del Remei i l'Ajuntament de Vic van fer l'ofrena de dos rams de flors i van adreçar unes paraules de conhort i agraïment a la comunitat.

En acabar, el ministre provincial, fra Josep Gendrau, va fer el comiat dient que marxaven de Vic però que deixaven el Santuari i la Mare de Deu del Remei, una casa ben parada i sobretot una comunitat viva de laics. També va demanar al bisbe que els acompanyes i ajudes, com a pare i pastor que és, a fi que les portes i finestres de la comunitat cristiana restessin sempre ben obertes al buf de l'Esperit, com va dir el beat papa Joan XXIII, terciari franciscà, en obrir, ara fa 50, el Concili Ecumènic Vaticà II

El germà guàrdia del convent, fra Albert Salaric, va fer de diaca i va llegir el document on la Província Franciscana de Catalunya atorgava la Carta de Germandat a la Comunitat Cristiana del Remei, cosa que comporta tenir-la per sempre present en les oracions i sufragis a les fraternitat franciscanes.

El rector del Parròquia, fra Lluís Rocaspana, que durant 30 anys, en diferents etapes, ha estat conventual del Remei, amb una atenció especial als mes pobres i a les comunitats evangèliques i altres grups d'emigrants, va donar les gracies a tothom

Amb la benedicció del bisbe, el Cant de l'Himne a la Mare de Deu del Remei i un refresc amb coca i llonganissa de Vic es va cloure aquest acte històric del comiat dels fills de Sant Francesc d'Assis. Ja en vida del sant els franciscans eren presents a Vic i en queda encara la tradició de l'Ermita de Sant Francesc s'hi Moria, que mossèn Cinto Verdaguer, terciari franciscà, va cantar en un magnífic poema. Va dir adéu tot recordant aquella dita: “Qui per fra qui per germà, tot el mon es franciscà”. És a dir, que Sant Francesc no es l'exclusiva dels seus fills els franciscans de tota la gran família Franciscana, sinó que es el sant universal, així com Sant Antoni de Lisboa o de Portugal es el sant de tot el mon.

La comunitat cristiana va fer d’obsequi un quadre amb la fotografia de la Mare de Déu del Remei amb una dedicatòria als frares franciscans.

Veure'ns més a NacióDigital, XarxaNotícies, i 324.cat.