Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Direcció General d'Afers Religiosos) La XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya ha posat el punt i final amb un total de 75 projeccions durant setze dies en 44 sales de 17 ciutats arreu del país, gràcies a la col·laboració de 43 entitats i 66 presentadors.

Més de 5.000 persones han gaudit d’una cartellera de 24 films, entre els quals destaca la retrospectiva que la Filmoteca de Catalunya ha dedicat al director japonès Yasujiro Ozu i pel·lícules com Una raó brillantEl reverend o Lazzaro felice.

Els centres penitenciaris de Catalunya i, per primer cop, quatre centres educatius de justícia juvenil han pogut incorporar a les seves activitats la projecció d’una pel·lícula, seguida d’un debat i acompanyada de materials educatius, amb l’objectiu de reflexionar i debatre sobre els diversos aspectes que plantegen els films.

A més, en el marc de la Mostra, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha lliurat el II Premi de Cinema Espiritual al cineasta Javier Fesser, director de Campeones, en un acte celebrat a la Sagrada Família. També s’ha fet el concurs La Paraula S’agrada, enguany per primer cop en dos instituts, sobre enigmes lingüístics basats en el vocabulari de les religions i conduït per l’escriptor Màrius Serra.

Per últim, amb l'objectiu d’impulsar la internacionalització de la Mostra, s’ha celebrat la Trobada de Directors de Festivals de Cinema: Seminar on European Cinema against Hate.