Vés al contingut
Catalunya Religió
Mestre de Cabestany
Altar frontal del Corpus Christi, del Mestre de Vallbona de les monges | ACN

ACN El MNAC obrirà un nou espai dedicat al Mestre de Cabestany al novembre de 2024 gràcies a la incorporació a la col·lecció de quatre fragments escultòrics procedents del monestir de Sant Pere de Rodes, atribuïts a aquest mestre i el seu taller, que van ser adquirits per la Generalitat. Les quatre peces haurien format part dels cicles bíblics que decoraven la gran portada de l’església de Sant Pere de Rodes, construïda al segon terç del segle XII i destruïda durant el primer terç del segle XIX. Aquest nou espai permetrà incorporar les darreres investigacions i donar a conèixer una reconstrucció hipotètica de la portalada destruïda, així com oferir una nova interpretació sobre la funció i el context d’aquesta obra mestra.

l'espai forma part del cicle de projectes en relació a la col·lecció d’art romànic que està portant a terme el MNAC

La sala dedicada al Mestre de Cabestany forma part del cicle de projectes en relació a la col·lecció d’art romànic que està portant a terme el MNAC en el context del centenari del redescobriment, arrencament i museïtzació de les pintures murals romàniques i de la formació del nucli principal de la col·lecció actual d’art romànic. Per la complexitat i característiques especials d’aquest conjunt únic d’obres, aquests projectes, que combinen aspectes patrimonials, de conservació i divulgació de la col·lecció, s’allargaran durant un cicle de tres anys, del 2023 al 2025.

Temàtica
Territori
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.