Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Monestir de Poblet) El monestir de Poblet dedicarà a les persones que han patit les conseqüències dels aiguats d'aquesta setmana el concert del Festival Internacional d'Orgue de Poblet que se celebrarà aquest dissabte a les 20:45h. L'abat Octavi Vilà ha explicat que d'aquesta manera "la comunitat cistercenca vol expressar el seu suport a totes aquelles persones que s'han vist afectades per aquest fenomen meteorològic, especialment devastador a la nostra comarca". Per a l'abat Vilà, mantenir el concert programat "és una manera de contribuir a restablir de mica en mica la normalitat, malgrat que els danys i el dolor causats són encara molt recents". Aprofitant el concert, es recaptaran fons per promoure iniciatives solidàries amb els damnificats. "Oferirem a les persones assistents, especialment a tots aquells visitants de fora de la Conca de Barberà que es desplacen fins aquí atrets pel Festival, la possibilitat de col·laborar econòmicament en el restabliment de la normalitat", ha dit Vilà.

A més, el pare abat ha anunciat que el proper 22 de novembre, coincidint amb Santa Cecilia, s'organitzarà al monestir un concert solidari. Les aportacions que s'obtinguin es destinaran a tasques de reconstrucció i a iniciatives encaminades a fer més fàcil la recuperació de la normalitat a la comarca. L'abat de Poblet ha detallat que amb aquest concert "volem ajudar a canalitzar la solidaritat envers les persones afectades i mostrar-los el suport". Així mateix, ha mostrat el seu agraïment a l'organista Juan de la Rubia "perquè ha mostrat la seva disponibilitat a col·laborar des del primer moment".

El concert d'aquest dissabte

El concert d'aquest dissabte estarà protagonitzat per Thiemo Janssen, organista amb un impressionant currículum, i inclou un repertori en què l'obra de Johann Sebastian Bach comparteix protagonisme amb alguns dels seus predecessors més il·lustres. El fil conductor és la figura del constructor d'orgues Arp Schnitger, considerat un dels millors de la història, que va morir ara fa 300 anys. Schnitger tenia bons amics entre els organistes del nord d'Alemanya, com Buxtehude, Reincken i Bôhm, i el jove J. S. Bach es va presentar per al càrrec d'organista de l'orgue Schnitger de St. Jacobi a Hamburg -sense èxit-. L'orgue Metzler del monestir de Poblet, que reprodueix l'estètica sonora de l'Alemanya del nord i de França en la seva època, és un instrument idoni per a aquest homenatge.